Kyaraben

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Un kyraben care conţine chiftele de orez făcute să semene cu un panda

Kyaraben sau charaben (キャラ弁?), o formă prescurtată a cuvintelor character bento (キャラクター弁当 kyarakutā bentō?), este un stil de bento aranjat într-un mod elaborat, care conține mâncare făcută să semene cu oameni, personaje din media, animale și plante. [1] Japonezele casnice petrec mult timp gătind mâncarea familiei [2] inclusiv pachețelul pentru serviciu sau școală.

Original, o cutie de bento decorată a fost creată pentru a face copii să devină interesați în mâncarea pe care o primeau și astfel să încurajeze obiceiul mâncării sănătoase. Acest fapt a evoluat până în punctul în care se țin concursuri naționale pe temă.[3]

Vezi[modificare | modificare sursă]


Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Super Sied (10 mai 2008). „Kyaraben: Japanese Character Lunch Boxes”. Weird Asia News. http://www.weirdasianews.com/2008/05/10/kyaraben-bento-box/. Accesat la 7 octombrie 2008. 
  2. ^ noburestaurants (10 mai 2008). „Dude, where's my food?”. timefordinner. http://timefordinner.wordpress.com/2008/03/27/dude-wheres-my-food-nobu-los-angeles/. Accesat la 7 octombrie 2008. 
  3. ^ Itoh, Makiko (10 iulie 2009). „The 3rd Sanrio Charaben (Kyaraben) Contest Winners are Announced”. Just Bento. http://justbento.com/3rd-sanrio-charaben-kyaraben-contest-winners-are-announced. Accesat la 18 septembrie 2009. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Kyaraben