Kim Nam-Gil

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Kim Nam-Gil
해적 - 강력 추천 영상 (김남길).jpg
Date personale
Născut (36 de ani)
Coreea de SudSeul, Coreea de Sud
Cetățenie Coreea de Sud Modificați la Wikidata
Ocupație Actor
Activitate
Alma mater Myongji University[*]
Ani de activitate 2003 – prezent
Prezență online

Kim Nam-Gil (Hangul: 김남길) (n. 13 martie 1981), este un actor sud-coreean. Lee Han este numele cu care și-a început cariera, dar a decis până la urmă să revină la numele său real. A primit câteva premii pentru rolul lui Bidam în serialul Secretele de la palat în 2009. S-a înrolat în armată pe 15 iulie 2010 pentru 4 săptămâni de antrenament militar de bază și va servi țara în următorii 2 ani.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Kim Nam-Gil a debutat în televiziune în 1998 cu un rol minor în drama "School 1" (în rolul lui Min-Soo). Cinci ani mai târziu reușește să intre la televiziunea MBC unde are câteva roluri secundare. Între timp, în 2005, decide să-și aleagă un nume de scena, "Lee Han", care sună mult mai exotic. În 2006, Nam-Gil sau "Lee Han" acceptă primul său rol principal în controversatul, dar bine apreciatul de către critici, "No regret". Aici "Lee Han" joacă rolul unui homosexual pe nume Song Jae-Min. Chiar dacă filmul a avut succes în rândul criticilor și al festivalurilor de film, Kim Nam Gil nu a reușit să câștige popularitate și să devină un star, în schimb acesta a acceptat roluri în drame televizate și filme comerciale.

În 2008 odată cu lansarea filmului "Public Enemy Returns", Kim Nam-Gil renunță să mai folosească numele de scena "Lee Han" revenind la numele său la recomandarea regizorului Kang Woo-Suk. Mai târziu Nam Gil primește rolul principal în filmul comercial "Portrait of a Beauty", fiind pentru el primul film istoric în care a jucat. Experiența din "Portrait of a Beauty" îl aduce în atenția regizorilor dramei istorice "The Great Queen Seondeok", film transmis și în Romania sub denumirea de "Secretele de la palat".

Drama "The Great Queen Seondeok" i-a adus lui Kim Nam Gil prin prisma personajului Bi-Dam succesul garantat. Rating-ul foarte ridicat al filmului în Coreea de Sud și nu numai, dar și rolul impecabil jucat de acesta, Nam Gil a urcat în topul preferințelor mai repede decât s-ar fi așteptat oricine. A fost votat cel mai sexy bărbat din Coreea de Sud de către femeile de acolo, a primit numeroase oferte pentru a participa la filmări de spoturi publicitare iar scenariile nu au încetat să apară.

Din data de 15 iunie 2010 a fost nevoit să renunțe la filmări din cauza serviciului militar obligatoriu din Coreea de Sud care va dura 2 ani. Se pare ca din această cauză serialul "Bad Guy" a trebuit scurtat cu 3 episoade.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Filme[modificare | modificare sursă]

Seriale[modificare | modificare sursă]

Premii[modificare | modificare sursă]

  • 2009 17th Korean Culture, Entertainment Award in the field of movie - Cel mai bun nou actor.
  • 2009 Style icon Award - TV Award.
  • 2009 MBC Drama Acting Awards - Male Excellence and Best Couple Award.

Curiozități[modificare | modificare sursă]

A promovat cursurile liceului Han Yeong după care s-a înscris la facultatea Myeong Ji, specializarea Teatru și Film dar pe care nu a finalizat-o. Pasiunile sale sunt numeroase cum ar fi: cântatul la flaut, step-ul, ski-ul nautic și practicarea sportului național Taekwondo.

Legături externe[modificare | modificare sursă]