Kim Nam-gil

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Kim Nam-Gil)
Acesta este un nume coreean; numele de familie este „Kim”.
Kim Nam-gil
Date personale
Născut (43 de ani)
Coreea de SudSeul, Coreea de Sud
Cetățenie Coreea de Sud Modificați la Wikidata
OcupațieActor
Limbi vorbitelimba coreeană Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materMyongji University[*][[Myongji University (Christian university in Seoul and Yongin, South Korea)|​]]
Ani de activitate2003 – prezent
Nume coreean
Hangul김남길
Romanizarea RevizuităGim Nam-gil
McCune–ReischauerKim Namkil
Prezență online

Kim Nam-gil (Hangul: 김남길) (n. 13 martie 1980), este un actor sud-coreean. Lee Han este numele cu care și-a început cariera, dar a decis până la urmă să revină la numele său real. A primit câteva premii pentru rolul lui Bidam în serialul Secretele de la palat în 2009. S-a înrolat în armată pe 15 iulie 2010 pentru 4 săptămâni de antrenament militar de bază și va servi țara în următorii 2 ani.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Kim Nam-gil a debutat în televiziune în 1998 cu un rol minor în drama "School 1" (în rolul lui Min-Soo). Cinci ani mai târziu reușește să intre la televiziunea MBC unde are câteva roluri secundare. Între timp, în 2005, decide să-și aleagă un nume de scena, "Lee Han", care sună mult mai exotic. În 2006, Nam-gil sau "Lee Han" acceptă primul său rol principal în controversatul, dar bine apreciatul de către critici, "No regret". Aici "Lee Han" joacă rolul unui homosexual pe nume Song Jae-min. Chiar dacă filmul a avut succes în rândul criticilor și al festivalurilor de film, Kim Nam-gil nu a reușit să câștige popularitate și să devină un star, în schimb acesta a acceptat roluri în drame televizate și filme comerciale.

În 2008 odată cu lansarea filmului "Public Enemy Returns", Kim Nam-gil renunță să mai folosească numele de scena "Lee Han" revenind la numele său la recomandarea regizorului Kang Woo-suk. Mai târziu Kim primește rolul principal în filmul comercial "Portrait of a Beauty", fiind pentru el primul film istoric în care a jucat. Experiența din "Portrait of a Beauty" îl aduce în atenția regizorilor dramei istorice "The Great Queen Seondeok", film transmis și în Romania sub denumirea de "Secretele de la palat".

Drama "The Great Queen Seondeok" i-a adus lui Kim Nam-gil prin prisma personajului Bi-Dam succesul garantat. Rating-ul foarte ridicat al filmului în Coreea de Sud și nu numai, dar și rolul impecabil jucat de acesta, Kim a urcat în topul preferințelor mai repede decât s-ar fi așteptat oricine. A fost votat cel mai sexy bărbat din Coreea de Sud de către femeile de acolo, a primit numeroase oferte pentru a participa la filmări de spoturi publicitare iar scenariile nu au încetat să apară.

Din data de 15 iunie 2010 a fost nevoit să renunțe la filmări din cauza serviciului militar obligatoriu din Coreea de Sud care va dura 2 ani. Se pare ca din această cauză serialul "Bad Guy" a trebuit scurtat cu 3 episoade.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Filme[modificare | modificare sursă]

Seriale[modificare | modificare sursă]

Premii[modificare | modificare sursă]

  • 2009 17th Korean Culture, Entertainment Award in the field of movie - Cel mai bun nou actor.
  • 2009 Style icon Award - TV Award.
  • 2009 MBC Drama Acting Awards - Male Excellence and Best Couple Award.

Curiozități[modificare | modificare sursă]

A promovat cursurile liceului Han Yeong după care s-a înscris la facultatea Myeong Ji, specializarea Teatru și Film dar pe care nu a finalizat-o. Pasiunile sale sunt numeroase cum ar fi: cântatul la flaut, step-ul, ski-ul nautic și practicarea sportului național Taekwondo.

Legături externe[modificare | modificare sursă]