Kateryna Zelenykh

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kateryna Zelenykh
Date personale
Născută (23 de ani) Modificați la Wikidata
Artemivsk, Donețk, Ucraina[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Ucraina
 România[2] Modificați la Wikidata
Ocupațieluptătoare[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime170 cm
ȚarăUcraina
România (din 2024)
Sportlupte libere
ClubSteaua (București)[3]

Katerîna (sau Katerina[4]) Dmîtrivna Zelenîh (în ucraineană Катерина Дмитрівна Зелених; n. , Artemivsk, Donețk, Ucraina), cunoscută în România sub numele Kateryna Zelenykh,[5][6][7] este o practicantă de lupte libere română de origine ucraineană. Este vicecampioană europeană în 2024 și a câștigat o medalie de bronz în categoria 59 kg femei la Campionatul Mondial de Lupte (individual) din 2020⁠(d) de la Belgrad, Serbia.[8][9]

La Campionatul Mondial de Lupte U23 din 2021⁠(d) desfășurat la Belgrad, Serbia, ea a câștigat medalia de argint în categoria 62 kg.[10][11] În anul următor a luat o medalie de bronz în categoria 65 kg la Campionatul Mondial de Lupte U23 din 2022⁠(d) desfășurat la Pontevedra, Spania.[12] A fost medaliată cu argint în categoria 65 kg la Campionatul European de Lupte din 2024 de la București, România.[13][14]

Reușite[modificare | modificare sursă]

An Eveniment sportiv Loc Rezultat Probă
2024 Campionatul European București, România locul 2 lupte libere 65 kg

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Борьба женская (în rusă) 
  2. ^ Povestea impresionantă a sportivei de origine ucraineană Kateryna Zelenykh 
  3. ^ „Зеленых на infosport.ru”. infosport.ru. Accesat în . 
  4. ^ „Mariana Draguțan a cucerit argintul la Europene”. Agenția de presă IPN. . Accesat în . 
  5. ^ „Argint pentru România! Kateryna Zelenykh, pe locul doi al podiumului la Europenele de lupte. Palmares impresionant pentru sportivii lui Răzvan Pîrcălabu”. sport.ro. . Accesat în . 
  6. ^ Fleșeru, Roxana (). „Două medalii de argint pentru România la Campionatele Europene de lupte de la București”. GSP. Accesat în . 
  7. ^ Stănescu, Bogdan (). „Kateryna Zelenykh și Alexandra Anghel au obținut medalii de argint pentru România la Europenele de lupte de la București!”. Antena Sport. Accesat în . 
  8. ^ Shefferd, Neil (). „Russia claim team title on final day of women's action at UWW Individual World Cup”. InsideTheGames.biz. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „2020 Individual Wrestling World Cup Results Book” (PDF). United World Wrestling. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  10. ^ Dowdeswell, Andrew (). „Yepez Guzman makes history for Ecuador at UWW Under-23 World Championships”. InsideTheGames.biz. Accesat în . 
  11. ^ „2021 U23 World Wrestling Championships Results Book” (PDF). United World Wrestling. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  12. ^ „2022 U23 World Wrestling Championships Results Book” (PDF). United World Wrestling. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  13. ^ „Ванесса Колодинская, Ирина Курочкина и Ирина Коляденко — трехкратные чемпионки Европы”. wrestrus.ru. Accesat în . 
  14. ^ „2024 European Wrestling Championships Results Book” (PDF). United World Wrestling. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]