Janusz Leon Wiśniewski

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Janusz Leon Wiśniewski (2007))

Janusz Leon Wiśniewski s-a născut la 18 august 1954 în Toruń, Polonia. Om de știință și scriitor contemporan, cu un masterat dublu în fizică și economie, doctorat în informatică și chimie, Janusz Leon Wiśniewski este unul dintre autorii sistemului informatizat AutoNom, utilizat în marea majoritate a firmelor specializate în chimie din lume.

Dacă activitatea științifică a început-o, deja, în 1979, în literatură a debutat în anul 2001 cu romanul S@motność w sieci („Singurătate pe net”), un bestseller în Polonia, care i-a adus faima internațională, atât datorită traducerii în mai multe limbi, precum și lungmetrajului și serialului de televiziune realizat de Televiziunea Poloneză pe baza lui. Mai mult, teatrul Baltijskij Dom din Sankt Petersburg a adaptat romanul, piesa fiind cap de afiș timp de peste cinci ani.

Este tatăl a două fete: Joanna și Adrianna. Locuiește și lucrează în Frankfurt pe Main.

Pe site-ul său scrie: Doamne, ajută-mă să fiu omul pe care și-l dorește câinele meu...

Singurătate pe net[modificare | modificare sursă]

Singurătate pe net este o poveste de dragoste contemporană cu un final dramatic, care începe într-o lume virtuală, pentru a se consuma ulterior în cotidianul lipsit de magia și farmecul unei conversații imaginative realizată prin intermediul tastaturii calculatorului, dar abundând de sexualitate și de trăire, de emoții și sentimente, toate acestea însă făcând-o imposibilă și greu de continuat în existența de zi cu zi.

Opere[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]