Janusz Leon Wiśniewski

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Janusz Leon Wiśniewski
Janusz.L.Wiśniewski by Agata Dyka.jpg
Janusz Leon Wiśniewski (2007)
Date personale
Născut (62 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Toruń, Polonia Modificați la Wikidata
Cetățenie Polonia Modificați la Wikidata
Ocupație scriitor, chimist, informatician
Activitate
Alma mater Universitatea Nicolaus Copernicus din Toruń
Prezență online

Janusz Leon Wiśniewski (n. 18 august 1954, Toruń, Polonia) - om de știință și scriitor contemporan, cu un masterat dublu în fizică și economie, doctorat în informatică și chimie, unul dintre autorii sistemului informatizat AutoNom, utilizat în marea majoritate a firmelor specializate în chimie din lume[2].

Dacă activitatea științifică a început-o, deja, în 1979, în literatură a debutat în anul 2001 cu romanul S@motność w sieci („Singurătate pe net”), un bestseller în Polonia, care i-a adus faima internațională, atât datorită traducerii în mai multe limbi, precum și lungmetrajului și serialului de televiziune realizat de Televiziunea Poloneză pe baza lui[2]. Mai mult, teatrul Baltijskij Dom din Sankt Petersburg a adaptat romanul, piesa fiind cap de afiș timp de peste cinci ani[2].

Este tatăl a două fete: Joanna și Adrianna. Locuiește și lucrează în Frankfurt pe Main[2].

Pe site-ul său scrie: Doamne, ajută-mă să fiu omul pe care și-l dorește câinele meu...[2]

Singurătate pe net[modificare | modificare sursă]

Singurătate pe net este o poveste de dragoste contemporană cu un final dramatic, care începe într-o lume virtuală, pentru a se consuma ulterior în cotidianul lipsit de magia și farmecul unei conversații imaginative realizată prin intermediul tastaturii calculatorului, dar abundând de sexualitate și de trăire, de emoții și sentimente, toate acestea însă făcând-o imposibilă și greu de continuat în existența de zi cu zi [3].

Opere[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Internet Movie Database 
  2. ^ a b c d e bcc-publishing. „Janusz Wisniewski/”. BCC Publishing. http://bcc-publishing.ro/autori/38-janus-l-wisniewski/. Accesat la 22 mai 2016. 
  3. ^ elefant. „Janusz Wisniewski/”. BCC Publishing. http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/singuratate-pe-net-216526.html/. Accesat la 22 mai 2016. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]