Ionuț-Marian Stroe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Ionuț Marian Stroe)
Jump to navigation Jump to search
Ionuț-Marian Stroe
Date personale
Născut (39 de ani) Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațieom politic Modificați la Wikidata
Membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
Membru al Camerei Deputaților a României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaDolj
CircumscripțiaDolj

Partid politicPNL
Alma materUniversitatea din Craiova

Ionuț-Marian Stroe (n. ) este un politician român. În prezent este deputat, reprezentând județul Dolj din partea Partidului Național Liberal.

Educație și carieră profesională[modificare | modificare sursă]

Ionut-Marian Stroe și-a început educația la Craiova. În 1998, a absolvit Colegiul Național CAROL I. În anul 2003, a terminat Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Secția Calculatoare - Lb. Engleza, din cadru Universității din Craiova, obținând licența de Inginer IT&C. La scurt timp după aceea, a fost angajat ca specialist IT la mai multe companii. Între anii 2004 și 2005, a fost angajat la Societatea Națională Radiocomunicații S.A. În aceeași perioadă, a început Masterul în Finanțe și Administrarea Afacerilor la Universitatea din Craiova. În anul 2005, este angajat ca Director la Direcția Județeană pentru Tineret Dolj, iar în anul 2007 devine Directorul Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret din cadrul Autorității Naționale pentru Tineret. Între anii 2009 și 2013, studiază Dreptul la Universitatea din Craiova, iar în anul 2014 și-a obținut cea de-a doua diplomă de master, în domeniul Drepturile Omului, la Facultatea de Sociologie a Universității din Craiova.

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

Începutul carierei politice[modificare | modificare sursă]

Ionut-Marian Stroe este membru al Partidului Național Liberal din anul 2001. Între anii 2004 și 2008, el a fost ales Consilier Municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova. A fost Președinte PNL Craiova, iar între anii 2015-2016 a fost Purtător de cuvânt al PNL.

Membru al Parlamentului[modificare | modificare sursă]

În anul 2008, Ionut-Marian Stroe a fost ales pentru prima oară ca deputat, reprezentând Județul Dolj. A făcut parte din Comisia pentru Educație, Știință, Tineret și Sport până în anul 2011, după care a devenit membru al Comisiei de Politică Externă. A fost ales deputat în aceeași circumscripție electorală și în 2012, și în 2016. A făcut parte, pe rând, din Comisiile pentru Apărare; Afaceri Europene; Politică Externă; Muncă și Protecție Socială. În prezent, este membru în Comisia pentru Drepturile Omului, culte și problemele minorităților naționale (din februarie 2017).

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei[modificare | modificare sursă]

Din 2009, Ionut-Marian Stroe a făcut parte din delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Între anii 2012 și 2016, a fost președintele delegației române și Vice-președinte al APCE. În ianuarie 2014 a fost ales vice-președinte al delegației ALDE, iar când PNL s-a alăturat Partidului Popular European, a fost ales vice-președinte al delegației PPE la APCE. În prezent, este membru al Comisiei pentru Migrație, Refugiați și Persoane Strămutate, Comisiei de Monitorizare, precum și Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă. În anul 2017, a fost ales ca Președinte al acestei din urmă comisii. [1] A fost desemnat raportor pe mai multe subiecte, între care Criminalisation of irregular migrants: a crime without a victim [2], Raportul de Monitorizare pentru Muntenegru [3], precum și Migrația Muncii din Estul Europei.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ [1], accesat 30 ianuarie
  2. ^ [2], accesat 30 ianuarie
  3. ^ [3], accesat 30 ianuarie

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  • Sinteza activitatii parlamentare în legislatura 2016-prezent [4]