Ioan Benga

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ioan Benga
Date personale
Născut (69 de ani)
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
deputat
Deținător actual
Funcție asumată
19 decembrie 2012

Partid politicPartidul Social Democrat

Ioan Benga (n. 3 septembrie 1954(1954-09-03)) este un deputat român, ales în 2012 din partea Partidului Social Democrat. In 2017 a fost numit inspector școlar general la ISJ Caraș-Severin. A ocupat diverse pozitii in sistemul de invatamant : (profesor de fizica , director) in cadrul Colegiului National Mircea Eliade din Resita . Descris de elevi drept un "profesor exigent , taios dar nelipsit de farmec" , Ioan Benga isi continua si astazi activitatea didactica . Este cunoscut pentru faimoasele sale "eseuri de fizica" dar si pentru anecdotele in care este adesea implicat . Un asemenea moment numit de eliadisti "strigatul diavolicesc" ; Legenda care circula printre liceeni spune ca , intr-o dimineata rece de ianuarie in timp ce elevii Colegiului s-ar fi imbulzit catre intrarea vestica a cladirii , strigatul impunator al directorului ar fi chemat gloata infrigurata sa intre pe usa principala a liceului . " Veniti dracului aici , a rasunat tunator " relateaza fosti Eliadisti .In ciuda staturii sale scunde , domnul Ioan Benga compenseaza printr-o prezenta impunatoare . Este fumator .


Incidente[modificare | modificare sursă]

In luna noiembrie a anului 2018 , Ioan Benga a fost victima unui accident rutier (intre Farliug si Ezeris ) . Mașina, scăpată de sub control, a ieșit violent în decor,  s-a izbit de un cap de pod și s-a răsturnat pe sensul opus de mers al acestuia. Deși autoturismul a suferit o daună totală, din fericire, șoferul a scăpat nevătămat. Profesorul Benga se afla singur în autoturism în momentul producerii incidentului.[1]

La fața locului a sosit un echipaj de poliție și o ambulanță care l-a preluat pe șofer. Aparatul etilotest a indicat faptul că șoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

A intrat in lumina reflectoarelor dupa ce a atacat verbal un protestatar nemultumit de performanta sa politica. [2]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Accident”. Arhivat din original la . 
  2. ^ https://www.youtube.com/watch?v=L8Or1g-7Td4.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)