IETF

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Internet Engineering
Task Force[1]
IETF Logo.svg
Abreviere IETF[2]
Înființare 16 ianuarie 1986
Tip Standards Organization
Zona deservită Globală
IETF Chair Jari Arkko
Organizația mamă Internet Society
Website www.ietf.org

IETF (prescurtare de la Internet Engineering Task Force) este o comunitate deschisă de arhitecți de rețele, operatori, comercianți și cercetători ale cărei puncte de interes sunt evoluția arhitecturii Internet și functionarea coerentă a Internetului.

Activitatea tehnică este realizată prin munca în echipe, organizate în arii de interes (cum ar fi rutare, transport și securitate) și în cadrul listelor de e-mail. Standardele Internet sunt dezvoltate sub forma „IETF Requests for Comments” (cereri de comentarii), prescurtat RFC, care reprezintă o serie de note care detaliază multe aspecte referitoare la procesul computațional și la procesul de transport al datelor, cu accent pe protocoalele de comunicație, aplicații și concepte.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Internet Engineering Task Force (IETF)”. RIPE NCC. 10 august 2012. http://www.ripe.net/internet-coordination/internet-governance/internet-technical-community/ietf. Accesat la 13 octombrie 2012. 
  2. ^ O. Jacobsen, D. Lynch (1 martie 1991). „A Glossary of Networking Terms”. RFC 1208. http://www.ietf.org/rfc/rfc1208.txt. Accesat la 13 octombrie 2012. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]