Sari la conținut

Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat
Harta locului unde se află
Harta locului unde se află
Poziția Anvers
Belgia
Coordonate51°10′N 4°23′E ({{PAGENAME}}) / 51.16°N 4.38°E
Suprafață3,59 km²[1]  Modificați la Wikidata
Cod Natura 2000BE2100045  Modificați la Wikidata

Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat. este o arie protejată (arie specială de conservare — SAC[2], sit de importanță comunitară — SCI, arie de protecție specială avifaunistică — SPA) din Belgia întinsă pe o suprafață de 359 ha, integral pe uscat.

Centrul sitului Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat. este situat la coordonatele 51°13′00″N 4°29′00″E / 51.2167°N 4.4833°E ({{PAGENAME}}).

Situl Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat. a fost declarat arie de protecție specială avifaunistică în ianuarie 1900 pentru a proteja 3 specii de animale. Alte tipuri de protecție:

  • sit de importanță comunitară (în mai 2002)
  • arie specială de conservare (în aprilie 2014)[2][3][4]

Biodiversitate

[modificare | modificare sursă]

Situată în ecoregiunea atlantică, aria protejată conține 7 habitate naturale: Lacuri eutrofice naturale cu vegetație de tip Magnopotamion sau Hydrocharition, Pajiști uscate europene, Fânețe de joasă altitudine (Alopecurus pratensis, Sanguisorba officinalis), Păduri de fag acidofile atlantice, cu subarboret de Ilex și, uneori, de asemenea, Taxus, la nivelul arbuștilor (Quercion robori-petraeae sau Ilici-Fagenion), Păduri de stejar sau de stejar și carpen sub-atlantice și medio-europene de Carpinion betuli, Păduri acidofile de stejar bătrân cu Quercus robur pe câmpii nisipoase, Păduri aluvionare cu Alnus glutinosa și Fraxinus excelsior (Alno-Padion, Alnion incanae, Salicion albae).[4]

La baza desemnării sitului se află mai multe specii protejate:[3]

  • amfibieni (1): triton cu creastă (Triturus cristatus)
  • mamifere (2): liliac de iaz (Myotis dasycneme), liliac cărămiziu (Myotis emarginatus)

Pe lângă speciile protejate, pe teritoriul sitului au mai fost identificate 10 specii de mamifere.[3]

  1. ^ World Database on Protected Areas, accesat în  
  2. ^ a b Besluit Vlaamse Regering 23 APRIL 2014. Aanwijzing van de speciale beschermingszone ‘BE2100045 Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat’ en definitieve vaststelling van de bijbehorende instandhoudingsdoelstellingen en prioriteiten. Belgisch Staatsblad 15/10/2014, bl. 80107.
  3. ^ a b c „Natura 2000 Standard Data Form for Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat”. Accesat în . 
  4. ^ a b „Historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat”. biodiversity.europa.eu. Accesat în .