Herman al IV-lea de Suabia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Herman al IV-lea (d. 1038), membru al familiei de Babenberg, a fost duce de Suabia de la 1030 până la moarte.

Herman a fost cel de al doilea fiu al ducelui Ernest I de Suabia cu soția sa, Gisela. El a devenit duce în 1030, ca urmare a morții fratelui său mai mare, Ernest al II-lea, pe când era încă minor.

Șapte ani mai târziu, tatăl său vitreg, împăratul Conrad al II-lea l-a căsătorit pe Herman cu Adelaida de Susa, marchiză de Torino, în ianuarie. În iulie al aceluiași an, pe când se afla în campanie alături de Conrad în sudul Italiei, Herman a fost lovit de o epidemie în apropiere de Napoli. În continuare, Conrad a transferat domnia asupra Ducatului de Suabia pe seama propriului său fiu, Henric I (viitorul împărat Henric al III-lea), în vreme ce Adelaida s-a recăsătorit cu Henric de Montferrat.

Herman a fost înmormântat în catedrala din Trento, din cauză că vremea călduroasă a acelei veri a făcut imposibilă mutarea trupului său în Germania.[1]

Urmași[modificare | modificare sursă]

Herman al IV-lea și Adelaida de Susa au avut cel puțin trei copii:

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Iginio Rogger, "Riconsiderazioni sulla storia della Chiesa locale Trentina", in Lia de Finis (ed.), Storia del Trentino, Didascalibri, 1994, p. 66-67.

Legături externe[modificare | modificare sursă]