Henga el cazador

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Henga el cazador
Apariții
Profil
Relații

Yor vânătorul (în spaniolă Henga el cazador) este un personaj de benzi desenate argentinian creat în 1974 de Ray Collins (pseudonimul scriitorului Eugenio Zappietro) și de artistul Juan Zanotto. A apărut pentru prima dată în revista de benzi desenate argentiniene Skorpio.

Saga este stabilită la începutul erei neolitice [1] și se învârte în jurul Atlantidei mitologice și a originilor misterioase ale personajului principal, un vânător tânăr și blond. Lumea în care trăiește Yor este un amestec de triburi preistorice și animale (inclusiv dinozauri și alți monștri) și de teme science fiction, în special despre ultimii supraviețuitori ai unei civilizații foarte avansate, care este acum pe punctul de a dispărea. De-a lungul seriei, Hor, fiul lui Yor și, de asemenea, un războinic tânăr, este introdus.

Traducere și adaptare[modificare | modificare sursă]

A apărut în revista italiană Lanciostory începând cu primul număr (# 0) în 1975. Filmul italian Yor, Hunter from the Future (1983) este inspirat din banda desenată.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Collins, Ray; Zanotto, Juan. Yor, il cacciatore [Yor, the Hunter] (în Italian). Eura Editoriale. 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Gociol, Judith Nancy; Rosemberg, Diego (). La Historieta Argentina: Una Historia [Cartoon Argentina : A History] (în Spanish). De La Flor. p. 490. ISBN 978-950-515-568-2. 
  • Lorenzon, Luca. „Ray Collins e le altre vite di Eugenio Zappietro (I)” [Ray Collins and the other lives of Eugenio Zappietro]. Fucine mute (în Italian). Accesat în .