Gossip Girl: Intrigi la New York

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gossip Girl
the words "gossip girl" written in yellow on a black background. The letters are lowercase and the letter 'p' has an elongated tail
Intertitlu
Genteen drama[*][[teen drama (television genre)|​]]
coming-of-age television program[*][[coming-of-age television program (television genre)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Josh Schwartz[*][[Josh Schwartz (scenarist american)|​]]  Modificați la Wikidata
Dezvoltator(i)Josh Schwartz
Stephanie Savage
ActoriBlake Lively
Leighton Meester
Penn Badgley
Chace Crawford
Taylor Momsen
Flo was here
Kelly Rutherford
Matthew Settle
Jessica Szohr
Kaylee DeFer
Narat deKristen Bell
Compozitor temă muzicalăTranscenders
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane6
Nr. de episoade121 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Josh Schwartz
Stephanie Savage
Bob Levy
Leslie Morgenstein
John Stephens
Joshua Safran
LocNew York City (Upper East Side, Manhattan și Brooklyn) & Long Island East End
Perioadă de difuzare39–44 minutes
Difuzare
Canal originalThe CW
Format imagineHDTV 1080i
Difuzare originală19 septembrie 2007 –
prezent
Cronologie
Seriale similareValley Girls

Gossip Girl (în română Gossip Girl: Intrigi la New York) este un serial american pentru adolescenți bazat pe volumele cărților cu același nume, scrise de Cecily von Ziegesar. Serialul a fost produs de Josh Schwartz și Stephanie Savage și a avut premiera pe postul de televiziune THE CW în data de 19 septembrie 2007. Evenimentele din luxosul Upper East Side al Manhattan-ului din orașul New York sunt povestite pe un blog de "Gossip Girl", personaj neidentificat în serial, vocea fiind a actriței Kristen Bell. Serialul începe cu reîntoarcerea Serenei van der Woodsen (Blake Lively) din misterioasa ședere la o școală din Connecticut. Blair Waldorf (Leighton Meester), pe care autoarea o descrie ca fiind regina dintr-un joc de șah, este vechea prietenă și rivala ocazională a Serenei, dar și Regina Albină (Queen Bee) a scenei sociale din Liceul Constance Billard. Povestea îi urmărește și pe Chuck Bass (Ed Westwick), băiatul rău din Upper East Side, Nate Archibald (Chace Crawford), prietenul cel mai bun al lui Chuck, aducând și alte personaje pe scena controversată a Manhattan-ului: Dan Humphrey (Penn Badgley), prietenul lui Nate și iubitul, apoi fostul iubit al Serenei; Vanessa Abrams (Jessica Szohr), prietena cea mai bună a lui Dan; și sora cea ambițioasă a lui Dan, Jenny Humphrey (Taylor Momsen).

Formatul episoadelor[modificare | modificare sursă]

Fiecare episod începe cu pagina de pornire a site-ului “Gossip Girl” și cu imaginea Serenei din episodul întâi. Apoi, este prezentată o recapitulare a evenimentelor care sunt relevante pentru narațiunea viitoare, după care, recapitularea se încheie tot cu pagina de pornire a site-ului, numai că de această dată cu imaginea unui alt personaj și cu un text despre un eveniment recent care are legatură cu imaginea.

Naratorul este “Gossip Girl” care începe recapitularea cu propoziția: “Gossip Girl, aici. Singura voastră sursă din viețile scandaloase ale elitei Manhattanului“ și încheie recapitularea șoptind: “Unde a fost ea?” și ”Serena”.  Apoi, vocea lui “Gossip Girl“ spune: “Și cine sunt eu? Este un secret pe care nu îl voi spune niciodată! Știi că mă iubești... XOXO, Gossip Girl”.

În timpul fiecărui episod, întotdeauna are loc un eveniment social, fie mare sau mic. Joshua Safran a explicat: “Noi îl structurăm (serialul) astfel încât, în fiecare săptămână episodul să conducă la un nou eveniment”.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://i-d.vice.com/en_us/article/xwn5jz/13-coming-of-age-shows-teens-to-watch, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)