George Voinescu (general)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

George-Viorel Voinescu (n. 1963, orașul Găești, județul Dâmbovița) este un general român de informații, care îndeplinește în prezent funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (din 2005).

Biografie[modificare | modificare sursă]

George-Viorel Voinescu s-a născut în anul 1963, în orașul Găești (județul Dâmbovița). A absolvit cursurile Facultății de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare (1994), cursul postuniversitar de contabilitate informatizată (1999) și cursurile Colegiului Național de Apărare (2006).

După absolvirea facultății, a lucrat în cadrul SRI, îndeplinind diferite funcții de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste și Direcției Financiare a Serviciului Român de Informații. În anul 2004 a fost înaintat la gradul de colonel. La data de 1 august 2005, prin Decret semnat de Președintele României, colonelul George Voinescu a fost numit în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații [1], înlocuindu-l pe generalul Ion Theodor Popescu ("Gioni Popescu").

La data de 13 august 2007, colonelul George Voinescu a fost avansat la gradul de general de brigadă cu o stea [2] [3].

George Voinescu este căsătorit și are un copil.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decret nr. 791 din 27 iulie 2005 privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații
  2. ^ „Gardianul, 14 august 2007 - Viorel Voinescu, adjunctul directorului SRI, înaintat în grad de Băsescu. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Decretul nr. 775 din 13/08/2007 privind acordarea gradului de general unui colonel din Serviciul Român de Informații[nefuncțională]

Legături externe[modificare | modificare sursă]