Sari la conținut

Format:Mono

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

{{{1}}}

Documentație
Documentație format
Această documentație este adusă de la pagina Format:Mono/doc.

Format:COinS safe

Utilizare

{{mono|textul de formatat aici}}

este redat ca:

textul de formatat aici

Acest format este utilizat pentru formatarea unor bucățele de conținut (parametru unic) ca text monospațiat (neproporțional). Este pur și simplu o scurtătură rapidă pentru codul CSS necesar. El înlocuiește <tt>...</tt>, care este un element depășit în HTML5. (Caracteristici neconforme)

Acest format ar trebui utilizat acolo unde conținutul se dorește redat în text monospațiat din motive pur stilistice sau de afișare, iar această afișare nu are nici o semnificație semantică deosebită.

Nu ar trebui utilizat pentru a indica codul sursă, nici pentru variabile sau input variabil (folosiți <code>...</code> pentru cod și <var>...</var> pentru variabile). Pentru „keyboard” sau „samples” folosiți <kbd>...</kbd>, respectiv <samp>...</samp>.

Nu trebuie folosit pentru marcarea paragrafelor multiple, secțiunilor multiple sau a altor elemente de bloc, deoarece utilizează <span>. Vedeți {{Pre}} pentru o versiune de bloc bazată pe <div>. De asemenea, nu pot invocate mai multe, multiple secvențe ale {{Mono}}.

Parametri

Este compus din doi parametri:

|1= sau nedenumit
Conținutul care trebuie formatat ca monospațiat. În cazul în care caracterul = este cuprins în conținut, parametrul trebuie numerotat, altfel formatul se va rupe. Pentru compatibilitatea cu un format îmbinat de tip vechi, acest parametru poate fi introdus ca |2=.
|needs_review=yes
Utilizat (spre exemplu de către boți sau scripturi AWB) pentru a indica înlocuirea acum depășitului tag <tt>...</tt> cu tagul {{mono|...}}. Acest format nu afișează nimic și în prezent nu realizează nici o categorisire, deși o categorie pentru curățenie poate fi creată dacă se consideră necesar. Indică doar că poate tagul ar trebui schimbat cu unul mai semnificativ semantic, precum <code>...</code>, <samp>...</samp> sau <kbd>...</kbd>.

Vezi și