Femyo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Femyo este o companie românească de telemedicină cu sediul în București, înființată în martie 2018. Aplicație mobilă Femyo - Sarcina si Bebe a fost prima aplicație medicală din România care a depășit 100.000 de descărcări de pe Google Play.[1][2][3][4][5][6][7]

În februarie 2021, Femyo a semnat un parteneriat cu Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) și Orange Business Services pentru a digitaliza interacțiunea medicilor de familie din România cu pacienții lor. Inițiativa vine în întâmpinarea crizei de medici de familie, scopul final fiind eliberarea medicilor de familie de activități non-medicale și creșterea numărului de pacienți pe care îl pot gestiona eficient.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Femyo, aplicatia romaneasca care vrea sa schimbe modul in care mamicile isi ingrijesc copiii”. Wall-Street. 1566759612. Accesat în 2021-02-28.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  2. ^ „Acasa”. Femyo. Accesat în . 
  3. ^ „ZF IT Generation. Daniel Stan, cofondator și CEO Femyo, o platformă care ușurează activitatea medicilor de familie, țintește o finanțare și expansiunea pe noi piețe”. ZF. 
  4. ^ „VIDEO „Clinica" de pe mobil: Aplicație românească pentru gravide”. startup.ro. 
  5. ^ „Aplicația românească Femyo a primit o finanțare de 25.000 de euro de la un accelerator de afaceri european”. FORBES. 
  6. ^ „Doi români au creat o aplicație pentru femeile însărcinate. Viitoarele mame pot cere sfaturi medicilor specialiști”. Libertatea. 
  7. ^ „The CEE start-ups leading European healthcare innovation”. Emerging Europe.