FC Ozana Târgu Neamț

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
FC Ozana Târgu Neamț
Logo cetatea tg neamt.png
Informații generale
Numele completFotbal Club Ozana Târgu Neamț
Nume precedent(e)Cetatea Târgu Neamț
Data fondării1974
Culori         alb-albastru
StadionCetatea, Târgu Neamț
(2.000 locuri)
CampionatLiga a III-a
FinanțatorAndrei Isache
PreședinteAndrei Isache
AntrenorDaniel Zavate
Prezență online
http://www.fcozana.ro
Palmares
NaționalLiga a III-a (1)
Liga a IV-a Neamț (4)
Echipament
Kit body bluebow.png
Kit body.svg
Kit right arm blueborder.png
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Acasă
Kit body bluebow.png
Kit body.svg
Kit right arm blueborder.png
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Deplasare
Sezon actual
Soccerball current event.svg
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga a III-a 2013-2014

FC Ozana Târgu Neamț este un club profesionist de fotbal din Târgu Neamț, România, care evoluează în Liga a III-a.

În august 2018 s-a reînființat cu numele de Fotbal Club Ozana Târgu Neamț și s-a înscris în campionatul Ligii a IV-a, Neamț, fiind una dintre cele 6 echipe, înscrise în acest campionat, alături de: CS Bradu Borca, Speranța Răucești, Victoria Horia, Moldova Cordun și Energia Pângărați. Din cauza numărului redus de echipe înscrise, AJF Neamț hotărăște ca, această întrecere, să se desfășoare în câte două manșe tur și alte două manșe retur.

Lotul are în componența sa, în marea majoritate, jucători care au evoluat la Cimentul Bicaz(locul 3, Liga a IV-a, Neamț, din sezonul precedent). Formația din Tg. Neamț se anunță una dintre contracandidatele la prima poziție, loc ce asigură prezența la barajul de promovare pentru accederea în Liga a 3-a. Alături de Ozana Târgu Neamț, se mai luptă pentru acest loc Bradu Borca(vice-campioana Ligii a 4-a) și Speranța Răucești(fostă campioană a Ligii a 4-a, ultima dată în sezonul 2015-2016). Echipa de la poalele cetății are un parcurs bun, învingând de două ori Speranța Răucești, urmând a se clasa, în pauza compețională, pe locul secund al Ligii a 4-a, Neamț, la 3 puncte în spatele liderului CS Bradu Borca.

Ajunsă în play-off, Ozana, învinge, în retur, cu 4-0, la Tg. Neamț, pe CS Bradu Borca și în ultima etapă, la Răucești, pe Speranța, cu același 4-0. În urma acestor victorii și al parcursului promițător, din cadrul sezonului, echipa târg-nemțeană câștigă campionatul Ligii a 4-a și reprezintă județul Neamț la barajul de promovare în Liga a 3-a, având adversar pe CSO Viitorul Liteni, campioana Ligii a 4-a, Suceava. În manșa tur al barajului de promovare, Ozana Tg. Neamț învinge cu un categoric 4-1, la Liteni, asigurându-și un retur liniștit la Târgu Neamț, unde, se menajează și cedează cu 1-2, în fața sucevenilor. În ciuda înfrângerii din retur, Ozana Târgu Neamț se califică, având scorul general de 5-3 și promovează în Liga a 3-a, acolo unde se mai află o echipă a județului Neamț, FC Ceahlăul Piatra Neamț.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Totul începea în anul 1974 atunci când numele echipei era Ozana Târgu Neamț. Un an mai târziu în 1975 echipa promova în Divizia C a campionatului României în Seria a II-a. La sfârșitul sezonului echipa nou promovată avea să termine pe locul 12. În sezonul 1976/1977 numele echipei avea să se schimbe, și Ozana Târgu Neamț avea să se transforme în Cetatea Târgu Neamț. După 18 sezoane jucate în al treilea eșalon al campionatului României, Cetatea Târgu Neamț promovează în Divizia B. Sezonul 1994/1995 avea să fie cel mai strălucitor an pentru echipa târg-nemțeană, aceasta ocupând locul 4 în eșalonul al doilea, venind din postura de nou promovată. În clasament avea să treacă peste echipe ca Dacia Pitești, Gloria Buzău, Rocar București și multe alte echipe cu nume în anii aceia. Doi ani mai târziu lucrurile se schimbă și jucătorii valoroși încep să plece, lucrul acesta văzându-se în jocul echipei care avea să retrogradeze în Divizia C. Un an mai târziu, mai exact în 1997, Cetatea Târgu Neamț avea sa se desființeze și orașul Târgu Neamț avea să rămână fără echipa de fotbal. După o pauză de 9 ani de absență din lumea sportului rege, Cetatea Târgu Neamț se reînființează, la cârma echipei fiind ales Ioan Agafitei. Încă din primul sezon de la reînființare echipa avea să termine pe primul loc în Liga a IV-a, cu doar două înfrângeri în acel sezon. După 10 ani de așteptare, alb-albaștrii aveau să se reîntoarcă în Liga a III-a, debutând cu o victorie în primul meci, 1-0 pe “Cetate” contra celor de la Juventus Fălticeni. La finele sezonului echipa avea să se claseze pe locul 10, cea mai răsunătoare victorie din acel sezon fiind cea cu Cetatea Suceava, scor 3-0.

În intersezonul Ligii a III-a din 2015-2016, clubul se desființează pentru a doua oară, iar Târgu Neamț rămâne doar cu un club de fotbal CS Steel-Man Târgu Neamț, aflată în eșalonul Ligii a V-a Neamț, respectiv al IV-lea, până la data desființării ulterioare în aprilie 2018, rămânând fără vreun club de fotbal.

Foști Jucători[modificare | modificare sursă]

Foști Antrenori[modificare | modificare sursă]

Lotul sezonului 2012-2013[modificare | modificare sursă]

Nr. Poziție Jucător
România P Hărăguță Alexandru
România P Florin Cătălin Morar
România F Florin Sobariu
România F Zavate Daniel
România F Țigănașu George
România F Huțanu Ionuț
România F Radu Spiridon
România F Teo Eudean
România F Apetrei Adrian
România F Pavel Georgio Flavius
Nr. Poziție Jucător
România M Serban Cosmin
România M Alexandru Tudosă
România M Bodron Andrei
România M Manuel Petrescu
România M Vlad Usturoi
România M Vacaru Constantin
România A Arun Bucătaru
România A Ungureanu Dorel
România A Vavrița Alexandru