Euroins România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Euroins România
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara România  Modificați la Wikidata
SediuBucurești
Industrieindustria asigurărilor[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Euroins România este o companie falimentară de asigurări din România. Compania a avut numele de Asitrans până în 2008. Asitrans a fost înființată în anul 1994 ca și companie de asigurări pentru transportatori.

Grupul bulgar Eurohold Bulgaria a anunțat în luna iulie 2007 că a cumpărat peste 75% din acțiunile Asitrans Asigurări, pentru care a plătit 12,5 milioane Euro. Pentru o perioadă de șase luni de la 1 ianuarie 2008, fosta Asitrans practică o campanie de promovare "dublu brand", respectiv Asitrans-EuroIns.

Compania a înregistrat in 2007 o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 29 milioane euro, în creștere cu circa 49% față de 2006 când înregistrase prime de circa 19,5 milioane euro[1].

La data de 17 martie 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus retragerea autorizației de funcționare a Euroins România[2]. Pe 9 iunie 2023, Tribunalul București a decis declanșarea procedurii de faliment în cazul Euroins.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fosta Asitrans va folosi doar denumirea Euroins Romania din luna iunie[nefuncțională]
  2. ^ „Autoritatea de Supraveghere Financiară - Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage autorizația de funcționare a Euroins România și constată starea de insolvență a societății”. asfromania.ro. Accesat în . 
  3. ^ „Euroins e, oficial, în faliment. Până când mai sunt valabile polițele emise de companie”. economie.hotnews.ro. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]