Electroforeză capilară

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Electroforeza capilară (CE) reprezintă o clasă de metode de separare electroforetice care au loc cu ajutorul unor capilare cu diametre submilimetrice. Adesea, CE se referă la electroforeza capilară zonală, dar termenul include și alte tipuri de separări, precum: electroforeza capilară în gel (CGE), izotacoforeza capilară și cromatografia electrocinetică micelară (MEKC).[1] În metodele de CE, analiții migrează în soluții de electroliți prin capilară, sub influența unui câmp electric. Separarea analiților are la bază mobilitatea ionică și/sau repartiția între o fază alternativă prin intermediul interacțiilor non-covalente.

Instrumentație[modificare | modificare sursă]

Instrumentația utilizată în CE

Aparatura de bază folosită într-un sistem de electroforeză capitală conține: compartimentul cu probă, compartimentele sursă și destinație, capilara, electrozii, sursa de tensiune înaltă, detectorul și instrumentul de colectare și interpretare a datelor (computer).

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Graham Kemp, Capillary electrophoresis: a versatile family of analytical techniques Arhivat April 27, 2006, la Wayback Machine. Biotechnology and Applied Biochemistry (1998) 27, (9–17)

Legături externe[modificare | modificare sursă]