Ed și Lorraine Warren

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Ed și Lorraine Warren
Lorraine Warren.jpg
Ed și Lorraine Warren
Date personale
Cauza decesuluicauze naturale[*] Modificați la Wikidata
OcupațieParanormal Modificați la Wikidata
Prezență online

Ed și Lorraine Warren a fost un cuplu de investigatori americani de fenomene paranormale, autori asociați cu cazuri proeminente de bântuire.

Biografie[edit | edit source]

Ed Warren (n. 7 septembrie 1926 - d. 23 august 2006) a fost un demonologist, autor și lector. Lorraine Warren (n. 31 ianuarie 1927 - d. 19 aprilie 2019) a fost soția sa, o clarvăzătoare profesionistă și medium care lucrase împreună cu soțul său. Cei doi au fondat Societatea pentru Cercetări Paranormale în New England în 1952 și mai târziu au deschis muzeul supranatural. Au fost ambii autori ai numeroase cărți despre paranormal și au cercetat cazuri private. Aceștia afirmă că au investigat peste 10.000 de cazuri de bântuire în întreaga carieră. Soții Warren au fost primii investigatori ai cazului controversat de bântuire din Amityville.

Investigări notabile ale soților Warren[edit | edit source]

Soții Warren sunt cunoscuți pentru implicarea în cazul Amityville în care cuplul New York-ez George și Kathy Lutz susțin că casa lor este bântuită de o prezență demonică violentă foarte intensă, eventual cei doi părăsind casa. Evenimentele sunt relatate în cartea The Amityville Horror din 1977 și în filmele din 1979 și 2005 cu același nume.

Bântuirile care se presupune că au apărut în casa lui Jack și Janet Smurl din Pennsylvania implică manifestări ale unui fenomen poltergeist, ce include sunete ciudate, mirosuri neobișnuite și apariții. Când soții Warren s-au implicat în acest caz, au descoperit că casa soților Smurl era ocupată de trei spirite și un demon. Ambii soți Smurl au declarat că au fost asaltați sexual de entitățile din casa lor.

Aparențe mass-media[edit | edit source]

  • Lorraine a apărut în câteva episoade din seriile A Haunting, în care a discutat despre unele cazuri unde ea și Ed au lucrat ca investigatori paranormali.
  • De asemenea a apărut la Paranormal State de câteva ori unde a fost gazdă.
  • Lorraine a fost intervievată de Alice Cooper și Kristine „Kiki” Rakowsky pentru un episod de Halloween în 2006, la scurt timp după decesul lui Ed.

Vezi și[edit | edit source]

Legături externe[edit | edit source]