EMLYON Business School

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
EMLYON Business School
Logo
Informații
MottoEarly Makers[1]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondatorchamber of commerce of Lyon[*]  Modificați la Wikidata
Localizare
ȚaraFlag of France.svg Franța
Flag of the People's Republic of China.svg Republica Populară Chineză
Flag of Morocco.svg Maroc
Flag of India.svg India
Unitate administrativăÉcully  Modificați la Wikidata
OrașLyon  Modificați la Wikidata
Conducere
DirectorYves Réale[*][2]
Bruno Dufour[*]
Patrick Molle[*]
Philippe Courtier[*][3]
Bruno Bonnell[*][4]
Bernard Belletante[*][5]
Tawhid Chtioui[*][6]
Tugrul Atamer[*][7]
Isabelle Huault[*][8][9]  Modificați la Wikidata
Cifre cheie
Angajați550[10]  Modificați la Wikidata
Studenți8.600[11]  Modificați la Wikidata
Alte informații
Prezență web
site web oficial
facebook
Twitter username
Instagram
canal YouTube

EMLYON Business School este o Școală Europeană de Business cu multiple campusuri în locații precum: Paris, Lyon, Saint-Étienne, Casablanca[12] și Shanghai. A fost înființată în 1872.

EM Lyon a fost plasată pe locul 14 în rândul Școlilor europene de business, în 2014, potrivit clasamentului realizat de Financial Times[13]. În 2015, programul său de Master în Management s-a plasat pe locul treizeci în clasamentul Financial Times[14]. De asemenea, programul său Executive MBA ocupă locul 68 în lume[15].

Programele sale sunt triplu acreditate internațional prin AMBA, EQUIS și AACSB[16]. Scoala de business se remarca prin absolvenți de renume în afaceri și politică precum: Jean-Pascal Tricoire (Director Executiv Schneider Electric), Stéphane Bern (reporter) și Gwendal Peizerat (patinator gheață)[17].

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ https://grandes-ecoles.studyrama.com/ecoles-de-commerce/actualites/le-concept-early-makers-em-lyon-sortir-les-futurs-etudiants-de-leur-zone-de-confort-7306.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ https://halshs.archives-ouvertes.fr/tel-01115989/document  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 3. ^ https://www.em-lyon.com/fr/actualite-ecole-de-commerce/Folder/communiques-sur-l-ecole-de-commerce/Philippe-Courtier-Directeur-General-d-EMLYON-Business-School-depuis-le-1er-juillet-2012  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 4. ^ (PDF) http://www.em-lyon.com/fr/content/download/45618/1878203/version/1/file/CP%20Courtier%20juin%202013.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ https://www.em-lyon.com/fr/actualite-ecole-de-commerce/Folder/communiques-sur-l-ecole-de-commerce/Bernard-Belletante-nouveau-Directeur-general-d-EMLYON-Business-School  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 6. ^ https://www.em-lyon.com/fr/actualite-ecole-de-commerce/Folder/communiques-sur-l-ecole-de-commerce/emlyon-business-school-evolution-de-la-gouvernance  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 7. ^ https://www.em-lyon.com/fr/actualite-ecole-de-commerce/Folder/communiques-sur-l-ecole-de-commerce/Gouvernance-emlyon-business-school-renouvelle-son-Directoire  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 8. ^ https://www.em-lyon.com/fr/actualite-ecole-de-commerce/Folder/communiques-sur-l-ecole-de-commerce/Nomination-d-Isabelle-Huault-a-la-Presidence-du-Directoire-d-emlyon-business-school  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 9. ^ https://www.le-tout-lyon.fr/isabelle-huault-nouvelle-presidente-d-emlyon-c-est-une-ancienne-etudiante-diplomee-d-emlyon-1990-12445.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 10. ^ https://acteursdeleconomie.latribune.fr/strategie/management/formation/2020-01-06/enseignement-superieur-emlyon-n-a-plus-de-patron-836444.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 11. ^ https://www.em-lyon.com/fr/Early-Makers/Folder/Chiffres-cles  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 12. ^ EM Lyon s’installe à Casablanca
 13. ^ European Business School Rankings 2014
 14. ^ Masters in Management 2015
 15. ^ Executive MBA - Le chant des sirènes
 16. ^ Bernard Belletante (EM Lyon) : "Toutes les écoles de management n'arriveront pas à survivre au niveau mondial dans les 10 ans à venir"
 17. ^ L’ex-champion olympique Gwendal Peizerat continue sur sa lancée

Legături externe[modificare | modificare sursă]