Dragoș Soare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dragoș Soare
Date personale
Născut2 mai 1980
Slobozia
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Primar al Municipiului Slobozia
Deținător actual
Funcție asumată
31 octombrie 2020
Precedat deAdrian Mocioniu

Partid politicPNL
Alte afilieriUniți pentru Slobozia (2020)
Alma materUniversitatea din Craiova

Dragoș Soare (n. , Slobozia, Ialomița, România) este un politician român, actualmente în funcția de primar al municipiul Slobozia.[1]

Cariera profesională[modificare | modificare sursă]

Dragoș Soare a fondat propria sa firmă, în anul 2008. În perioada 2012-2013 a început să conducă firma de pesticide Sanagro.[2]

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

În perioada 2004-2008, Dragoș Soare a ocupat funcția de șef al unui cabinet parlamentar.[3] La alegerile europarlamentare din 2019, a candidat din partea Partidului Național Liberal pentru funcția de europarlamentar, dar nu a fost ales. Formațiunea politică a obținut 27%, însemnând 10 mandate, în timp ce Soare era în listă pe poziția a 22-a. În august 2020, acesta și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Slobozia, tot din partea PNL.[3] Tot în aceeași lună, PNL și USR PLUS au ajuns la un acord pentru o alianță politică locală, alianța USR PLUS susținându-l pe Soare în funcția de primar al Sloboziei, sub deviza Uniți pentru Slobozia. Alianța locală nu a inclus o candidatură comună pentru Consiliul Județean Ialomița, nici pentru președintele CJ și nici pentru consiliul județean, dar nici pentru Consiliul Local al Municipiului Slobozia.[4] Pe data de 27 septembrie 2020, în cadrul alegerilor locale, Dragoș Soare a câștigat funcția de primar al municipiului Slobozia, la doar 112 de candidatul PSD, Alexandru Potor[5], marcând astfel prima victorie a PNL la Slobozia, de după 1989. Ulterior, acesta a depus jurământul la sfârșitul lunii octombrie 2020, în prezența prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „VIDEO: Dragoș Soare a depus jurământul de primar al Mun. Slobozia. Premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment – Agenda Ialomițeană”. www.agendaialomiteana.ro. Accesat în . 
  2. ^ „Dragoș Soare, candidat PNL la funcția de primar al municipiului Slobozia: Nu candidez pentru funcție. Nu vin să fac carieră. Nu vreau bani publici. Vreau să schimbăm Slobozia împreună!”. obiectiv.net. . Accesat în . 
  3. ^ a b „Dragoș Soare, candidat PNL la funcția de primar al municipiului Slobozia: Nu candidez pentru funcție. Nu vin să fac carieră. Nu vreau bani publici. Vreau să schimbăm Slobozia împreună!”. obiectiv.net. . Accesat în . 
  4. ^ „PNL și USR PLUS, uniți pentru Slobozia. Ciprian Bocioagă și-a retras candidatura pentru a-l susține pe Dragoș Soare”. obiectiv.net. . Accesat în . 
  5. ^ „Liberalul Dragoș Soare, noul primar al municipiului Slobozia: Nu am câștigat eu, am câștigat cu toții” (în engleză). adevarul.ro. 1601384767. Accesat în 2021-12-14.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  6. ^ „VIDEO: Dragoș Soare a depus jurământul de primar al Mun. Slobozia. Premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment – Agenda Ialomițeană”. www.agendaialomiteana.ro. Accesat în .