Dole Food Company

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Dole Food Company este cel mai mare producător și distribuitor de fructe proaspete la nivel mondial, cu vânzări anuale de circa 7 miliarde de dolari[1].

În anul 2006 a înființat o subsidiară în Europa de Est, cu sediul în Cehia, care importă și distribuie fructe fabricate în America Latină și Africa pe piețele din Ungaria, Polonia, Slovacia și în țările baltice[1].

Dole în România[modificare | modificare sursă]

În mai 2009, Dole a cumpărat compania Distrifrut - cel mai mare importator de fructe proaspete din România[1]. În prezent (aprilie 2010), Dole România are 85 de angajați și își desfășoară activitatea în cinci locații diferite din țară: București, Constanța, Ploiești, Cluj și Iași[2]. Compania beneficiază de un terminal de fructe complet în portul Agigea de la Marea Neagră, unde bananele sosite în principal din Ecuador sunt descărcate de pe navele Dole[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Gigantul Dole cumpara distribuitorul local cu afaceri de 30 mil. euro, 20.05.2009, zf.ro, accesat la 16 martie 2010
  2. ^ a b Cum vrea Dole sa faca afaceri de 35 mil. euro in acest an, 9 aprilie 2010, wall-stret.ro, accesat la 18 august 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]