Discuție Utilizator:Romihaitza/Arhivă/2005/august

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine aţi venit în arhiva de discuţii pentru utilizatorul Romihaitza.
Aici puteţi naviga cronologic prin mesajele scrise în pagina de discuţii a acestuia.
Atenţie! Nu trimiteţi mesaje noi în această arhivă pentru că cel mai probabil nu vor fi observate.


Bot request[modificare sursă]

Hi! Excuse me for not reading your message to me earlier - I was too busy getting things working. I would like to register my account RobotQuistnix as bot (also put a request on meta: ). Regards -- Quistnix 1 august 2005 18:06 (UTC)

Cardinalul Todea[modificare sursă]

Am postat portretul oficial al cardinalului Todea, din timpul cand indeplinea si functiile de Arhiepiscop si Mitropolit de Alba Iulia si Fagaras. Fiind vorba despre un astfel de portret (la fel ca portretele sefilor de stat), nu este protejat de drepturile de autor.

Mihai Andrei 25 august 2005

Succesiunea[modificare sursă]

Draga Mihai,

tocmai m-am uitat si pe pagina germana, nu numai la cronologia papilor, ci si la cea a suveranilor catorva state. Este absurd sa pretinzi ca predecesorul lui Ioan al XXIII-lea a fost ... Ioan al XXII-lea, cand in realitate a fost Paul al VI-lea. Ca si cum ai spune ca predecesorul regelui Romaniei Carol al II-lea a fost Carol I si nu Ferdinand I. Predecesor inseamna cel care a murit inaintea cuiva căruia i-a luat locul. Imi pare rau ca m-ai luat la rost ca ti-am stricat munca - pe mine doar m-a iritat inexactitatea respectiva. As spune mai degraba ca ti-am completat munca! ;)

Nu vreau sa te supar, dar acolo scrie clar "predecesor" si "succesor". Am comparat si cu pagina franceza. Cea mai informativa ramane cea germana, care arata in plus fata de succesiunea scaunului papal, si succesiunea scaunului episcopal de provenienta (de ex. la Ioan Paul al II-lea, cine i-a succedat ca episcop de Cracovia). Are importanta succesiunea persoanelor, nu succesiunea numelor. Nimanui nu i-a trecut prin cap ideea originala sa spuna ca predecesorul lui Traian Basescu a fost imapratul Traian, doar pentru ca poarta acelasi nume. Crede-ma e total irelevant, daca nu cumva chiar vecin cu absurdul.

Mihai Andrei 28 august 2005

M-am uitat si pe pagina engleza si e la fel ca si in cea germana (vezi alineatul al doilea al mesajului precedent). Ca referinta am folosit articolul Papa Paul al VI-lea - am mers pe "Deutsch", pe "English" si pe "Francais".

Sigur ca poti reinventa roata, insa te asigur ca ceea ce vrei sa faci este un demers foarte original. Macar nu pune modificarile sub titlul "predecesor" si "succesor", ca sa nu o dai cu totul in bara.

> Unde ai dreptate, ai! Ma refer la succesiunea Ferdinand I - Mihai I - Carol al II-lea - Mihai I. Iti multumesc pentru etimologia cuvantului predecesor - din pacate nu am avut un dictionar la indemana. Sunt totusi de parere ca originea cuvantului vine din "deces": pre-deces-or. Dar se poate sa fie altfel - unde nu sunt sigur, nu bag mana in foc!

> Nu ca voi ca sa ma laud, nici ca voi sa te-nspaimant, dar afara de mine, nu cred ca vor pricepe prea multi ce vrea sa spuna categorizarea respectiva. Eu inteleg ce vrei sa spui (dupa mesaje indelungate), insa mai bine ai scrie atunci ceva de genul "papi sau suverani pontifi cu acelasi nume". Sunt curios!

> Salut! Uita-te cat de bine e facuta cronologia la sfarsitul articolului Mihai Viteazul. Nimanui nu i-a venit ideea nastrusnica sa-i scoata n evidenta pe domnitorii (anteriori sau posteriori) care au purtat de asemenea numele de Mihai (si au fost cativa; de ex. pe tronul ŢR: Mihai Racovita, Mihai Şuţu etc., iar pe cel al Moldovei: Mihai Movila, Mihai Sturza etc.). Mai gandeste-te daca intr-adevar are sens demersul tau referitor la numele suveranilor pontifi.

Mihai 29 august 2005 18:52 (MEZ)