Discuție Utilizator:Olahus2/Arhiva
Adăugare subiectBine aţi venit!
[modificare sursă]Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator la Wikipedia. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) care vă poate îndruma. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.
În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Olahus2/Arhiva) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.
Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.
Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -Laurap\ mesaj 1 mai 2006 17:56 (EEST)
Meglenoromâni
[modificare sursă]Informatiile scrise in primul paragraf al art despre originea meglenoromânilor le-am luat din "Istoria românilor" de Giurescu, asa ca nu vad de ce ai modificat ce am scris eu. Ca sa nu mai spun ca ai scris gresit daco-români in loc de daco-romani. Corect e daco-romani=români. Dacodava 27 septembrie 2006 11:45 (EEST)
Am dezvoltat continutul articolului pe baza unor informaţii conţinute in cartiile lui Walter Starkye. Ugo 16 noiembrie 2006 12:46 (EET)
- Multumesc! --Olahus2 17 noiembrie 2006 10:02 (EET)
Rugaminte
[modificare sursă]Va rog nu mai postati in pagina mea de discutie despre diverse certuri intre utilizatori pt. ca NU MA INTERESEAZA asa ceva. --Olahus2 20 noiembrie 2006 11:56 (EET)
Limba meglenoromână
[modificare sursă]Ai înlocuit în paragraful I, "câteva sate" cu "Cerna". La "Distribuţie geografică" mai apar Variaş şi Biled. Ce ne facem cu această contradicţie? Ai cumva informaţii cum că în ultimele două nu mai sunt meglenoromâni? Dacă da, operează, te rog, schimbarea şi în paragraful respectiv. Dacă nu, revino la varianta precedentă. Mulţumesc. Iubitor de limbi 8 ianuarie 2007 17:41 (EET)
- Am revenit la versiunea anterioară. --Olahus2 8 ianuarie 2007 17:50 (EET)
Re: Drepturi de autor
[modificare sursă]Buna ziua! Daca este vorba de o singura fraza copiata, nimeni si nimic nu va impiedica sa o corectati chiar Dvs.! Daca insa constatati o intindere mai mare a textului copiat, aveti aici Wikipedia:Formate utile/Dispute formatul copyvio, care se pune la inceput de articol astfel: {{copyvio|http://www.cjdolj.ro/rom/jud_dolj.php?tip=ist}} Succes! --Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Cu plăcere. Chiar dacă consideraţi discuţia încheiată, nu am înţeles de ce doriţi să o ştergeţi din pagina Dvs. de discuţii? --Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Trebuie sa sterg chiar mai multe comentarii care nu mai sunt de actualitate, eventual sa le plasez intr-o arhiva. --Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Ştergerea comentariilor de pe pagina de discuţii nu este recomandată, (cu excepţia bineînţeles a cazurilor evidente de vandalism) pentru simplul motiv că dă impresia că se doreşte ascunderea anumitor discuţii etc. Oricum ştergerea este absolut inutilă pentru că orice stare precedentă a unei pagini poate fi vizualizată cu ajutorul istoricului. Pe de altă parte, perfect de acord cu arhivarea. doar că şi aceasta are sens atunci când pagina atinge o anumită dimensiune. --Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
Sursa/drepturile de autor ale imaginii Leonardofragment.jpg
[modificare sursă]Aţi trimis la Wikipedia fişierul Leonardofragment.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile. |
--Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Imaginea este preluata de aici si modificata de mine. --Olahus2 15 martie 2007 12:36 (EET)
Sursa/drepturile de autor ale imaginii BulgariRomania-map.jpg
[modificare sursă]Aţi trimis la Wikipedia fişierul BulgariRomania-map.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile. |
--Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Referitor la această imagine, par a fi un scan modificat de Dvs. într-adevăr dar în orice caz scanată de undeva (dintr-un atlas?) --Vlad|-> 15 martie 2007 12:10 (EET)
- Harta de baza a fost preluata de la CIA World Factbook si este conform legislatiei SUA domeniu public (public domain). --Olahus2 15 martie 2007 12:33 (EET)
- Puteţi (Chiar ar trebui) să ştergeţi formatele de avertizare odată cu completarea informaţiei despre surse.--Laur | Discuţie 15 martie 2007 13:40 (EET)
- Harta de baza a fost preluata de la CIA World Factbook si este conform legislatiei SUA domeniu public (public domain). --Olahus2 15 martie 2007 12:33 (EET)
Ţinutul Reghinului
[modificare sursă]Salut! Ideea este că despre un subiect se vorbeşte pe pagina de discuţii de la articol, pentru ca toată lumea să ştie ce anume a dus la modificările de acolo. De aceea răspunsul tău adresat mie personal nu se justifică. Am mutat acolo discuţia şi îţi răspund acolo. --—Radufan 20 martie 2007 11:44 (EET)
Ce se intampla cu dumenavoastra?
[modificare sursă]pentru ce mi-ati vorbit atat de urat, pentru ce motiv vandalizati atatea pagini? apropo de discutia de la Oltenia --Adrian Corvin 26 martie 2007 18:50 (EEST)
- Dumneavoastra sunteti vandalul. Nu sunteti in stare sa aduceti vreo sursa pentru aberatiile pe care le scrieti, in schimb faceti permanent modificari dupa bunul plac. Sa va fie rusine! --Olahus2 26 martie 2007 20:21 (EEST)
Mesaj in Bucuresci
[modificare sursă]Am scos aceasta afirmaţie, de ce o listă este doar probabil incompletă. Un loc pentru avertizarii se află la pagina de discuţie, nu în articol. Remigiu scrie-mi 29 martie 2007 16:28 (EEST)
Fără atacuri la persoană!
[modificare sursă]La Wikipedia sunt interzise atacurile personale. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentaţi conţinutul şi să nu jigniţi utilizatorii; atacurile personale fac rău comunităţii şi proiectului. Dacă veţi continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulţumesc. -- Pixi discuţie 30 martie 2007 09:48 (EEST)
- Pe wikipedia nu sunt permise injuriile, cu atât mai mult cu cât acea persoană este în viaţă şi are şi demnităţi publice (exemplu adus de aici [1]: Împărtăşiţi ideile tribunului-nebunului W.C. t.). -- Pixi discuţie 30 martie 2007 09:51 (EEST)
- Am observat că aveţi nişte neînţelegeri cu adrian Corvin şi nu înţeleg de ce nu le rezolvaţi într-un mod foarte simplu. Am mai spus, puteţi susţine că Oltenia e în China, nimeni nu va putea şterge acest lucru dacă dvs introduceţi o notă imediat după acea frază în care să menţionaţi o bibliografie credibilă. La fel şi Adrian Corvin poate susţine că Oltenia se află în Spania, cu aceaşi rugăminte desigur, să introducă imediat o notă în care să prezinte bibliografia. Nu este simplu ?
- În privinţa atacului la persoană vroiam să spun că nu tolerăm aşa ceva la adresa unei persoane mai ales dacă acea persoană este în viaţă. Există cel puţin 2 motive pentru care nu acceptăm aşa ceva: 1. încercăm să scriem o enciclopedie în care să informăm nu să denigrăm şi 2. în cazul în care se sesizează tribunul (cum l-aţi numit dvs) şi consideră că a fost calomniat de către un site şi cere despăgubiri ? Wikipedia nu este anonimă, scrie jos Wikipedia® este marcă înregistrată a Wikimedia Foundation, Inc., o organizaţie înregistrată în SUA, noi suntem anonimi, dar oricum contribuim de pe nişte IP, deci într-un final nici noi nu suntem chiar anonimi. Cu speranţa că aţi înţeles, vă mulţumesc. -- Pixi discuţie 30 martie 2007 10:14 (EEST)
Comportament
[modificare sursă]Vă rog să nu recurgeţi la insulte în nici o situaţie: nici cînd chiar aveţi dreptate, nici măcar atunci cînd aţi fost insultat. Expresii precum „olteni megalomani ca tine” (şi ironiile de acolo) nu sînt demne de un autor de enciclopedie; în plus ele încalcă politica Wikipediei: Fără atacuri la persoană. — AdiJapan ☎ 16 martie 2007 10:49 (EET)
- Ok, este in regula. Banuiesc ca aveti de gand sa ii transmiteti acelasi lucru si domnului Adrian Corvin, care mi-a demonstrat ca ii lipsesc manierele. --Olahus2 16 martie 2007 10:58 (EET)
- Mă văd obligat să intervin şi eu în discuţie. Vă rog să abordaţi discuţia cu Adrian Corvin cu calm, avem şi aşa câteva conflicte în wp, nu mai avem nevoie de unul în plus. Înainte de orice vă rog să citiţi Wikipedia:Vandalism (pentru a vedea ce înseamnă vandalism) şi Wikipedia:Citarea surselor. Ultima politică este esenţială deoaece văd că articolul nu are surse, nicio citare. Prin urmare sper să nu vă supăraţi pe mine, dar şi dvs şi Adrian Corvin aţi vorbit vorbe. Haideţi să vă dau şi dvs un exemplu: dacă vreţi să scrieţi în articol că Oltenia face parte din Moldova (exemplu fictiv) nu încercaţi să veniţi cu un raţionament cu argumente mitologice, istorice, geografice, geopolitice, etc ci să aduceţi surse credibile care confirmă fraza (afirmaţia, subiectul). Continuînd exemplul fictiv anterior, pentru a scrie în articol că Oltenia este în Moldova căutaţi pasajul, de exemplu în Giurescu, şi introduceţi pe wikipedia titlul complet al lucrării, pagina, etc. Pentru orice altă întrebare vă stau la dispoziţie. -- Pixi discuţie 16 martie 2007 11:29 (EET)
- In pagina de discutie am posta pana acum 3 harti care demonstreaza ca Oltenia, ca provincie istorica, nu trece dincolo de Olt. Daca doriti pot sa postez inca cateva mii de harti care sustin afirmatia mea. --Olahus2 16 martie 2007 11:34 (EET)
- Mă văd obligat să intervin şi eu în discuţie. Vă rog să abordaţi discuţia cu Adrian Corvin cu calm, avem şi aşa câteva conflicte în wp, nu mai avem nevoie de unul în plus. Înainte de orice vă rog să citiţi Wikipedia:Vandalism (pentru a vedea ce înseamnă vandalism) şi Wikipedia:Citarea surselor. Ultima politică este esenţială deoaece văd că articolul nu are surse, nicio citare. Prin urmare sper să nu vă supăraţi pe mine, dar şi dvs şi Adrian Corvin aţi vorbit vorbe. Haideţi să vă dau şi dvs un exemplu: dacă vreţi să scrieţi în articol că Oltenia face parte din Moldova (exemplu fictiv) nu încercaţi să veniţi cu un raţionament cu argumente mitologice, istorice, geografice, geopolitice, etc ci să aduceţi surse credibile care confirmă fraza (afirmaţia, subiectul). Continuînd exemplul fictiv anterior, pentru a scrie în articol că Oltenia este în Moldova căutaţi pasajul, de exemplu în Giurescu, şi introduceţi pe wikipedia titlul complet al lucrării, pagina, etc. Pentru orice altă întrebare vă stau la dispoziţie. -- Pixi discuţie 16 martie 2007 11:29 (EET)
- Aveţi dreptate în privinţa avertizării, lui Adrian Corvin încă nu i-am făcut aceeaşi observaţie. Asta pentru că în cazul lui problema e ceva mai delicată: se pare că s-a hotărît să părăsească proiectul, deci dacă nu se întoarce nu îl pot certa. De aceea deocamdată i-am scris un mesaj prin care l-am rugat să se răzgîndească şi să revină. Un alt motiv este că în afară de stilul lui de a se adresa ceva mai răspicat şi mai dintr-o bucată nu am văzut să-şi numească partenerii de discuţie într-un fel sau altul, ci de obicei se referă doar la contribuţiile lor. Asta e diferenţa mare între critică şi insultă: a spune că un paragraf scris de cineva este prost e o critică; a spune că acel cineva este prost e o insultă.
- De obicei nu avertizez utlizatorii în legătură comportamentul lor (decît poate în cazurile extreme), dar în cazul de faţă se prea poate ca Adrian Corvin să fi luat decizia de a renunţa la Wikipedia din cauza discuţiei cu dumneavoastră de la Oltenia. Vă daţi seama că nu putem accepta să rămînem fără contribuitori, fără ei Wikipedia nu e nimic. — AdiJapan ☎ 16 martie 2007 12:06 (EET)
- Poate vă sunt utile câteva pasaje dintr-o lucrare recentă despre Oltenia, (pentru discuţia dvs cu Adrian, dar şi pentru a putea completa articolul cu o perspectivă recentă şi oficială) o puteţi folosi ca sursă: Utilizator:Pixi/Cutia cu nisip#Oltenia. Dacă vă interesează detalii vă stau la dispoziţie. -- Pixi discuţie 16 martie 2007 12:29 (EET)
- Multumesc pentru informatie, Pixi. --Olahus2 16 martie 2007 12:47 (EET)
- Poate vă sunt utile câteva pasaje dintr-o lucrare recentă despre Oltenia, (pentru discuţia dvs cu Adrian, dar şi pentru a putea completa articolul cu o perspectivă recentă şi oficială) o puteţi folosi ca sursă: Utilizator:Pixi/Cutia cu nisip#Oltenia. Dacă vă interesează detalii vă stau la dispoziţie. -- Pixi discuţie 16 martie 2007 12:29 (EET)
- AdiJapan, fiecare om are propriile principii. Principiul meu este ca decat sa ai un lucru mare si slab calitativ, mai bine mic, dar bun. Adrian Corvin se retrage din proiect pt. ca (cel putin deocamdata) nu reuseste sa imi demonstreze ca nu am dreptate. Pentru dansul, Oltenia incepe undeva in Muntii Banatului la vest de Orsova si se termina aproape de Pitesti. Daca nu reuseste sa aduca argumente incepe cu ridiculazarea malitioasa a celui pe care nu-l poate contracara. Si chiar asa de sigur legat de retragerea lui Adrian Corvin sa nu fiiti. Dupa anuntarea retragerii (ieri la ora 23:15) a continuat sa faca 2 (doua) revert-uri: unul la ora 23:17 si altul la ora 23:41). Se pare ca nici cuvantul nu poate sa si-l tina. Oricum pt. mine, unele iesiri ale lui Adrian Corvin au fost jignitoare (vreti sa va pastrati anonimatul... inculturii; Ramai aici cu aberatiile matale...dar sa stii ca nu schimbi granita Olteniei plasaindu-ti aberatiile aici. ; a la Gîgă; dispretul tau pentru scoala, profesori si realitati; Ba cred ca stiu, te razbuni pe profesorii cei rai :D Ramai aici cu aberatiile matale...dar sa stii ca nu schimbi granita Olteniei plasaindu-ti aberatiile aici.) Culmea este ca tocmai dansul ma indemna sa ma adresez lui cu politete, drept urmare am trecut de la "tu" la "dumneavoastră" pentru ca apoi dânsul să mi se adreseze cu "tu" si "matale" (fara sa ma cunoasca, fara sa stie cine sunt). Nu cred ca am gresit cand l-am acuzat de megalomanie, dansul incearca sa prezinte Oltenia mai mare decat este, dar fara dovezi, fara argumente si are impresia ca este victima unei conspiratii rauvoitare. Eu l-am indrumat de nenumarate ori sa demonstreze ceea ce afirma, insa el se rezuma la multa palavrageala, insulte la adresa celor care nu sunt de acord cu dansul (dar care aduc dovezi in sprijinul afirmatiei lor) si la zero continut. --Olahus2 16 martie 2007 12:39 (EET)
Domnule olahus sa o luam cu inceputul:
1.nu ati demonstrat nimic din cele 3 harti pe care le-ati prezentat una este a Daciei malvensis care imi da dreptate mie, a treia este harta actuala a Romaniei care imi da tot mie dreptate, priviti-o bine :) iar cea de-a doua este harta imperiului habsburgic ... v-am dat explicatii ample privind separarea Imperiului roman, limesul Transalutamus si padurile Teleormanului..ati trecut pe langa el ca si cand n-ati fi auzit niciodata
2. Ati incercat de la inceput sa induceti lumea in eroare...punind ca referinte propriile dumneavoastra pareri, nu citate din vreo carte...si asta mi se pare o dovada de rea credinta crasa.
3. In prima dumneavoastra interventie ati facut niste greseli foarte mari: ati spus ca Tara lovistei nu era accesibila de pe Valea Oltului (asta este o afirmatie epocala sinonima cu : Baraganul nu este accesibil prin lunca Dunarii... :D ...v-ati apucat sa enumerati judetele Olteniei: ati spus, judetul de Balta, Doljul si alte judete...cind v-am spus ca este acelasi lucru si nu aveti notiuni de baza ati pus ca link tocmai linkul cons.jud. Dolj in care spune ca numele initial este judetul de Balta (strigati atunci cat puteati de tare ca aveti dreptate)...despre "padurile" Vlasiei cred ca nici acum n-ati priceput ce este ridicol in afirmatia dumneavoastra..apoi m-ati delectata cu informatia "Toate capitalele Tarii romanesti au fost in Oltenia..terminind cu o afirmatie de-a dreptul halucinanta..partea negativa a venirii austriecilor o treceti la index dar spuneti ca austriecii au avut si o parte pozitiva..s-au dinamitat niste stinci si au facut harti :D pai domnule olahus, venirea austriecilor a facut un rau imens Olteniei, a transformat Oltenia intr-o zona sangvinara a cufundat-o in haos....explozia haiduciei, pandurii au fost trupe infiintate de austrieci, cresterea exponentiala a taxelor, distrugerea autoritatii banilor, toata lumea avea arme... din 1718 timp de aproape 150 de ani (143-144 mai exact) dreptatea s-a facut cu pistolul, hangerul si cutitul ..venirea austriecilor a dat startul haoscaderii in haos...abia prin 1861 se poate spune ca regiunea a fost pacificata. Cu puteti spune asemena enormitati istorice si geografice... dati lkinkuri care imi dau dreptate , si dumneavoastra timbitati ca ati dovedit....jigniti apoi va plingeti ca ati fost culmea, jignit (va amintiti cum a debutat dialogul nostru? ati aruncat in scarba anatema asupra istoricilor comunisti de peste 50 de ani etc...) ati facut praf istoria si geografia Olteniei numai pentru a aduce de fapt Orsova in Banat si sa scoati in evidenta cat de buni au fost austriecii..este falsa problema granitei din est...sint convins ca nu o fasie cu un nr de comune din stanga oltului plus celebrul Scornicesti va deranjeaza ca sint trecute apartinind Olteniei....
Cu alte cuvinte, ati pus prea multe greseli simple dare denota lipsa de cultura crasa..nu va suparati pe mine..apoi va folositi de minciuni...puneti ca referinte in loc de carti propriile "cugetari" puneti linkuri care imi dau dreptate si strigati ca aveti dreptate pentru ca cei care nu sint atenti sa creada ca dumneavoastra sinteti cel bine intentionat. Pai domnule olahus, cand faceti atatea greseli mari si simple, si vi le-am insirat ma tem ca nu aveti autoritatea morala sa discutati despre acest subiect. Asa e, n-am avut cuvint si mi-am permis sa va raspund, nu v-am lasat sa zburdati in voie si sa va bateti joc de texte, rusine sa-mi fie..... :D P.S.: sper ca nu ati fugit de la scoala pentru a va etala cultura pe wikipedia ..scuze daca v-am jignit --Adrian Corvin 16 martie 2007 17:41 (EET)
- 1) Prima harta arata clar ca Oltenia nu este acelasi lucru cu Dacia Malvensis pt.ca Dacia Malvenisi se intidea pana in Covasna. Am prvit, asa cu m-ati indemnat si a treia harta si se vede clar ca Muntenia incepe odata cu raul Olt. A doua harta este a Principatelor romane.
- 2) Am pus citate din carte (vezi capitolul "Surse"). Oricum, harti emise de Academia Romana pot fi luate in serios, nu?
- 3) Dominatia habsburgica a avut si unele parti bune iar eu le-am enumerat. Cred ca nu e intrezis sa o fac, nu?
- Oricum, va las pana maine seara sa faceti modificari. Astept, bineinteles si surse, altfel => Revert.
- O zi buna, --Olahus2 16 martie 2007 21:42 (EET)
1: faptul ca Dacia Malvensis detinea si culoarul Rucar-Bran nu inseamna ca era mai putin Oltenia, era un drum strategic
2: harta facuta de austrieci, v-am explicat deja de 4 ori :D
3: intocmirea unei harti? ca sa vezi... care citate? dumneavoastra povestiti de dinamite, dolj si judetul de balta, toate capitalele, saracutul conducator (ceasca) este muntean..cu tot scornicestiul lui(pacat ca nu s-a stiut pana acum :D Uf) padurile vlasiei, tara lovistei inaccesibila pe valea oltului, austriecii cei buni, facut-au harti....
4. nu-mi dai termen, vreau sa fac ceva serios ..nu elucubratii oricum nu va faceti iluzii, nu voi permite sa troneze mostre de incultura ca cele enumerate mai sus..asa din ambitie...fara tine nu m-as fi razgindit .... --Adrian Corvin 16 martie 2007 21:56 (EET)
- 1)Am afirmat ca Oltenia cuprinea o parte din Dacia Malvensis. Cititi va rog mai atent ceea ce am scris. Aproximativ jumatate din Dacia Malvenis, care se intindea pana in actualul judet Covasna, este ocupat astazi de teritoriul Olteniei istorice.
- 2)Gresiti. Sursa hartii este: Romania. Atlas istorico-geografic, Bucuresti: Editura Academiei. Romane, 1996
- 3)Pun atunci altfel intrebarea: cand au fost intocmite primele harti topografice ale Olteniei, domnule Adrian Corvin? Ceausecu era oltean, nu ma indoiesc de acest lucru (doar venea von judetul Olt, nu?). O persoana care vine din judetul Prahova este prahovean, de acord? Iar o persoana care vine din judetul Ialomita este ... ialomitean. Exact. Iar daca aceasta persoana vine din spatiul situat intre raurile Olt si Milcov atunci nu poate fi vorba decat de un muntean.
- 4)Domnule Adrian Corvin, repet: astept surse. Deocamdata ati facut doar sa privati artcolul de surse. Bineinteles ca va dau termen. Sa nu va inchipuiti ca la las sa prelucrati articolul inca 5 ani de acum incolo. Numai bine, --Olahus2 17 martie 2007 09:55 (EET)
Vă rog să ţineţi discuţiile potrivite la locurile potrivite. Ce ţine de subiectul Oltenia trebuie să stea la pagina de discuţii a articolului respectiv. — AdiJapan ☎ 17 martie 2007 11:28 (EET)
- Sunt perfect de acord, AdiJapan. --Olahus2 17 martie 2007 13:32 (EET)
Multumesc!
[modificare sursă]Multumesc pentru informatie. Dealtfel si eu am luat-o cu titlu de ipoteza. Am scris cred. Supozitia mea se baza pe ipoteza ca albastrul se foloseste, in general, la reprezentarea apelor, de aceea n-am crezut ca un profesionist ar fi trasat limitele de judete cu albastru.
Inca odata, multumiri pentru lamurire! O zi excelenta!
--nelu craciun 22 martie 2007 08:11 (EET)
- Multumesc, inca o data! Am cunoscut amandoua linkurile, pasiunea mea in zona Internetului fiind gasirea link-urilor legate de istorie locala si istoria familiilor. Totusi mai am nevoie de niste harti, de ex. harta cu impartirea administrativa din 1950, dupa infiintarea regiunilor, o harta a Banatului cu evidentierea tuturor fragmentelor risipite: Timis, care e singurul judet integral banatean, Caras-Severin fara Bautari si celelalte cateva sate ardelene, coltul hunedorean cu Salciua si Pojoga, sud-vestul mehedintean cu Orsova, sudul judetului Arad cu cele peste 40 de localitati banatene, coltul dintre Tisa si Mures al judetului Csongrad, cele 2,5 districte banatene din Voivodina si, in fine, partea de la stanga Dunarii inclusa in comuna Palilula, Belgrad...Radufan mi-a insuflat in urma cu cateva luni o doza de optimism, cand vorbeam despre harti vechi, spunandu-mi ca trebuie sa apara... De atunci am constatat ca asa e, inclusiv cu harta de la care a pornit discutia noastra. Inca odata multumesc.
- --nelu craciun 22 martie 2007 12:46 (EET)
- Multumesc, inca o data! Am cunoscut amandoua linkurile, pasiunea mea in zona Internetului fiind gasirea link-urilor legate de istorie locala si istoria familiilor. Totusi mai am nevoie de niste harti, de ex. harta cu impartirea administrativa din 1950, dupa infiintarea regiunilor, o harta a Banatului cu evidentierea tuturor fragmentelor risipite: Timis, care e singurul judet integral banatean, Caras-Severin fara Bautari si celelalte cateva sate ardelene, coltul hunedorean cu Salciua si Pojoga, sud-vestul mehedintean cu Orsova, sudul judetului Arad cu cele peste 40 de localitati banatene, coltul dintre Tisa si Mures al judetului Csongrad, cele 2,5 districte banatene din Voivodina si, in fine, partea de la stanga Dunarii inclusa in comuna Palilula, Belgrad...Radufan mi-a insuflat in urma cu cateva luni o doza de optimism, cand vorbeam despre harti vechi, spunandu-mi ca trebuie sa apara... De atunci am constatat ca asa e, inclusiv cu harta de la care a pornit discutia noastra. Inca odata multumesc.
Multumesc pentru promisiune. Nu cred ca merita sa te certi cu atata pasiune pentru granitele Olteniei. Acestea au fost variabile. Adi are dreptate. Am avut si eu o divergenta, in iarna, cu un utilizator anonim, despre Orsova si satele banatene mutate de Ceausescu in Mehedinti, dar n-am putut ajunge decat la o solutie de compromis mai mult catre parerea lui. Decat sa imi consum energia doar pentru doua-trei articole, am abandonat.
Sanatate!
--nelu craciun 23 martie 2007 11:02 (EET)
PS Este acelasi utiliator care la discutia de la Oltenia a scris, pe 23 martie 2007 11:00 (EET):
Dpa dumneavoastra domnule Olahus, astazi pana unde se intinde Oltenia? lasam la o parte istoria can Oltenia a fost cand mai intinsa cand mai redusa, dar astazi?
Si este acelasi, contribuind de la alt calculator, care va contra, tot pe subiectul Oltenia, la discutii, dar si la articol, la sfarsitul lui noiembrie / inceputul lui decembrie 2006.
--nelu craciun 23 martie 2007 11:10 (EET)
- Îmi cer scuze, am fost plecat câteva zile şi doar acum am văzut mesajul tău. Despre ce este vorba? --R O A M A T A 2007 mesaj 25 martie 2007 11:40 (EEST)
- Stai liniştit nu cred că va fi nevoie revenire şi blocare a articolului. Sper. Tot ce vreau este să ajungeţi la un consens pt că vă certaţi ca orbii. --R O A M A T A 2007 mesaj 26 martie 2007 13:13 (EEST)
Mutări
[modificare sursă]Salut! Eu nu mai sunt administrator, dar poate careva se va sesiza. Mutările care le faci contravin politicii de denumiri pentre localităţi, care am adoptat-o la Wikipedia după un volum enorm de muncă la proiectul Localităţile din România. Nu prea e ok că te-ai apucat de asta fără să întrebi pe cineva sau măcar să citeşti politica de denumire.--—Radufan 4 aprilie 2007 15:38 (EEST)
- Ti-am raspuns in pagina ta de discutie.--Olahus2 4 aprilie 2007 15:44 (EEST)
- Nu mă îndoiesc că poate să nu placă unora, dar soluţia trebuia adoptată pentru totalitatea articolelor (doar pt. România avem peste 13.000) şi nu doar pentru o localitate-două. S-a discutat destul şi argumentele pro sunt mult mai puternice. Te las pe tine să reflectezi asupra problemei. Numai bine.--—Radufan 4 aprilie 2007 15:54 (EEST)
- Trebuie căutate, a fost şi la Sfatul Bătrânilor dacă bine ţin minte. Dacă te interesează mai multe încearcă să le cauţi tu.--—Radufan 4 aprilie 2007 16:05 (EEST)
- Sunt mai multe discuţii care au dus la asta, nu doar o pagină şi gata. Uite-te pe paginile de discuţii de la proiectul localităţilor. Eu însumi am vrut să fac acelaşi lucru ca şi tine, cândva demult. Dar denumirea Nume, judeţ a ieşit cea mai bună. Inclusiv celelalte Wikipedii o adoptează încet încet, inclus cea engleză. Întreabă-l mai bine pe AdiJapan, el a scris partea despre politica de denumire şi el ştie mai bine.--—Radufan 4 aprilie 2007 21:12 (EEST)
Un sfat
[modificare sursă]- Sincer să fiu îmi place perseverenţa dvs. de a vă susţine o idee. Însă în privinţa întinderii unei regiuni istorice sau alta, cred că cel mai bun lucru ar fi adunarea unor materiale de dvs. cei ce vreţi să redactaţi un articol cât mai corect. Apoi stabiliţi ce să scrieţi şi apoi să treceţi la corectarea sau nu a regiunilor istorice la definiţia localităţilor. Astfel nu s-ar mai creea disensiuni, pasiuni locale, uneori chiar şovinism sau naţionalism (gratuite după mine, cazul lui nelu craciun) şi jigniri între contribuitori. Nu sunt necesare deoarece toţi care contribuim la aceasta enciclopedie liberă o facem, cred, din pasiune şi a nu ne evidenţia (de fapt suntem nişte iluştrii anonimi).
- În privinţa Olteniei, eu v-am spus ce am învăţat acum 50 şi ceva de ani în cl. IV, şi nu aşi fi reţinut dacă nu era vorba de calea ferată care a fost construită pe valul lui Traian sau Limes Transalutanus. Ce ştiu despre Oltenia şi olteni v-am spus. Ori pe vorbe nu se poate dovedi nimic. Rămâne ca dvs. să lămuriţi această dispută cu mult calm. Acesta este sfatul meu de tânăr de 8 ani (de la intrarea în pensie). Cu stimă, Hristos a înviat,--Bunu vio 10 aprilie 2007 15:50 (EEST)
Nu sunt supăricios de fel. A fost şi este o dispută, care dacă se poartă în termeni civilizaţi, nu face rău ci din contră se pot stabili nişte adevăruri, bune pentru toată lumea. Ce nu-mi plac, sunt discuţiile cu tendinţe naţionaliste (extremiste) sau şovine. Sper ca disputa să se termine cât mai curând spre binele proiectului. Cu stimă,--Bunu vio 11 aprilie 2007 21:42 (EEST)
- Studiaţi şi [2]. Poate ajută la lămurirea unor dileme în privinţa provinciilor româneşti, inclusiv a Olteniei. Cu stimă, --Bunu vio 12 aprilie 2007 11:06 (EEST)
„dezvoltare”
[modificare sursă]Am să vă rog să scoateţi formatul „dezvoltare” din articolul Oltenia imediat ce terminaţi de editat, ca să nu fiţi acuzat că ţineţi articolul blocat. De fapt rolul acelui format este mai mult să avertizeze cititorii că articolul e în lucru decît să le asigure contribuitorilor liniştea. Spor la scris. — AdiJapan ☎ 20 aprilie 2007 11:15 (EEST)
Administrator
[modificare sursă]Îmi pare rău pentru confuzie, dar nu sunt administrator. Dacă vă uitaţi atent pe pagina mea de utilizator veţi vedea că e vorba despre Wikicitat şi nu Wikipedia. —SCriBu msg 20 aprilie 2007 11:38 (EEST)
- Lista comunelor din Olt nu apare a avea conflicte de editare. Nu există nici un motiv actual pt a o proteja. Restul paginilor le-am protejat doar pt ca existau războaie de editare. --R O A M A T A 2007 mesaj 20 aprilie 2007 13:03 (EEST)