Discuție Utilizator:Clone-happy

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 18 ani de Vlad în subiectul Pompă cu pistoanele în linie

Bine aţi venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator la Wikipedia. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) care vă poate îndruma. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Clone-happy) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! --Vlad|-> 6 martie 2006 16:55 (EET)Răspunde

Imagine[modificare sursă]

Salutare,

In legatura cu imaginea Imagine:Inline-Pump. La licentiere trebuie sa ii adaugi unul dintre tag-urile de drepturi de autor pe care le gasesti la Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Mersi Orioane -msg- 12 martie 2006 12:33 (EET)Răspunde

Pompă cu pistoanele în linie[modificare sursă]

Hello! Vă invit să vă expuneţi în pagina de discuţie a articolului argumentele pentru păstrarea acestuia înainte de a mai îndepărta formatul de ştergere. Mulţumesc! --Vlad|-> 14 martie 2006 00:19 (EET)Răspunde

Hallo! Argumente pentru pastrarea articolului din punctul meu de vedere ar fi:

  • Forma constructională şi modul de funcţionare aparte a acestei pompe.
  • Existenţa acestui tip de pompă e documentată în diferite variante construcţionale incepînd cu anii 20 ai secolului 19. Apariţia acestui tip de pompă a fost dată de necesitatea varierii volumelor transportate. Deoarece deplasarea pistonului, care era preluată de la o roată volanta sau o camă, era mereu aceeaşi - nu se putea influenţa volumul eliminat decît daca se schimba poziţia relativa a bucşei faţă de piston (sistemul actual al pompel de injecţie tip Bosch), sau cu un al doilea piston (cel de reglaj) care sa lucreze cap in cap cu pistonul de lucru (pompa descrisa de mine). Faptul ca sistemul de reglaj a fost realizat d-a lungul anilor foarte nemulţumitor şi faptul ca "pompa de tip Bosch" are reglajul relativ simplu a dus ca pompa din articolul meu să fie folosita numai la dozatoare speciale.
  • Cred ca pompa îşi merită numele de "Inline-Pump" şi m-ar bucura foarte mult dacă administratorii ar permite redefinirea articolului, mai ales daca luăm in consideraţie că lexicoanele engleze au introdus termeni de genul "Botilcious..." sau asemanător unde e vorba de un nume care duce evident la marcă - aici o cîntăreţa americana.
  • Am eliminat tot ceea ce am crezut ca poate fi interpretat ca "promoţional", iar daca nu mi-a reuşit in totalitate este din cauza lipsei experienţei de redactare. Astept cu placere îndrumări.Mulţumesc. babs 15 martie 2006 11:44 (EET)Răspunde
Legat de denumire, tot ceea ce pot să vă spun este că am încercat să găsesc vreo pagină în română care să conţină termenul Inline-Pump. Dacă articolul rămâne, cel mult se poate pune o redirectare de la Inline-Pump la acest articol, dar tot ar fi o introducere forţată (dacă termenul nu există în română). Apoi nu trebuie uitat că wikipedia este o enciclopedie, nu un lexicon tehnic pentru specialişti. Şi că veni vorba de asta, este această pompă într-o construcţie nouă ceva brevetat ce vă aparţine? --Vlad|-> 15 martie 2006 13:35 (EET)Răspunde

dan

:

Din câte văd eu nu ar mai fi nimic care să-l ţină pentru ştergere. Dar poţi să discuţi şteregerea în pagina de discuţie a articolului la Discuţie:Pompă cu pistoanele în linie. // 15 martie 2006 20:25 (EET)