Discuție Utilizator:Adriana vidroiu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Adriana vidroiu) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! --Rebel 11 august 2006 11:24 (EEST)

Lima, Peru[modificare sursă]

Dragă domnişoară,
ai făcut "traducerea" unui fragment din articolul Lima, Peru. O fi el tradus, dar sigur nu în limba română. De ce? Din mai multe motive:

  • Limba română se scrie cu diacritice. (de exemplu, traducerea "Lima se afla pe coasta Oceanului Pacific" te duce cu gândul că acum nu se mai află)
  • În limba română (ca în majoritatea limbilor lumii) după virgulă, după punct şi după paranteză se lasă un spaţiu.
  • În limba română, pluralul de la "metru" este "metri" şi nu metrii" (ca să fie aşa, singularul ar trebui să fie metriu) : Se afla situat la 101 metrii de altitudine, Corect: Se află situat la o altitudine de 101 metri deasupra nivelului mării (având în vedere că "msnm" = metros sobre el nivel del mar).

Sfat prietenesc:
Copiază într-un document Word textul de tradus.
Lucrează la traducere consultând dicţionare.
Reciteşte de mai multe ori, corectează tot ce este de corectat (diacritice, spaţii, acorduri gramaticale).
Introdu textul tradus în enciclopedie.
Miehs 1 septembrie 2006 21:53 (EEST)