Discuție Utilizator:24.202.184.57

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de Mocu în subiectul Diacritice

Invitaţie[modificare sursă]

Bine aţi venit la Wikipedia! Am remarcat contribuţia dumneavoastră şi ţin să vă mulţumesc. După cum aţi văzut, la acest proiect poate participa orice persoană bine intenţionată.

Vă recomand să vă alegeţi un nume de utilizator şi să vă înregistraţi. Deschiderea unui cont la Wikipedia nu costă nimic şi nu necesită nici un fel de informaţii personale; în plus veţi beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină personală, propria pagină de discuţii, o listă de articole urmărite, posibilitatea de trimitere de imagini, protejarea adresei IP, etc.

Sper să vă placă acest proiect şi să vă alăturaţi. Dacă aveţi nelămuriri puteţi vizita paginile Bun venit, Ajutor şi Portalul comunităţii sau mă puteţi întreba la pagina mea de discuţii. Vă aştept. --Mocu 18 iunie 2007 20:27 (EEST)Răspunde

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că scrieţi fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ş, ţ), cât şi a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveţi detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuşi din motive obiective nu puteţi face acest lucru, interfaţa Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele româneşti cu diacritice folosind o serie de butoane aflate sub caseta de editare. La fel puteţi introduce şi caractere specifice altor limbi.

Cu speranţa că pe viitor veţi scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună şi spor la scris! --Mocu 18 iunie 2007 20:27 (EEST)Răspunde

RASPUNS Remus Octavian Mocanu: Da, am scris textul fără diacritice pe calcuator, şi l-am pus pe wikipedia înainte de a mă îngriji să-l corectez adaugându-le. Ulterior însă am facut-o. Pe viitor voi avea grijă să fac ambele operaţii în acelaşi timp.

Aş avea o sugestie, şi asta nu numai pentru pagina creştinism, ci în general: Ar fi corect sa impunem ca orice afirmaţie, sau aproape orice afirmaţie, ori sa fie argumentată prin explicaţie, ori să contină o trimitere spre o referinţa serioasă, cu adresă exactă. Nu am vazut că s-ar practica asta, şi intenţionez ca în urmatoarele zile să aplic acest principiu în primul rând în ceea ce priveste textul, deja lung, pe care l-am adaugat în secţiunea despre creştinism. O altă idee bună observată pe wikipedia engleza este aceea de a uşura pagina pentru o intrare anume, prin fragmentarea subiectului în subtitluri care să conţină pe aceasta scurte descrieri şi concluzii, pentru explicaţiile ample oferindu-se legatură spre o altă pagină dedicată chestiunii definite de subtitlul care conţine legatura. De ex., la sectiunea Relaţia creştinismului cu ştiinţa se poate face o sinteză-concluzie decent de scurtă, după care se trimite la o pagina dedicată pentru cei care sunt interesaţi de adâncirea chestiunii.