Discuție Fișier:Muntii Dobrogei - Harta topografica.jpg

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 12 ani de Compactforever

Din punctul meu de vedere harta asta, pe o scara de la 1 la 1 milion este egala cu -0.5. De ce?

  • 1. Nu exista unitatea de relief numita "Muntii Dobrogei". Probabil ca autorul s-a referit la Masivul nord-dobrogean
  • 2. Nu sunt delimitate subdiviziunile (Dealurile Tulcei, Podisul Niculitelului, Muntii Macinului, Podisul Babadagului, Podisul Casimcei, Prispele Agighiol si Hamangia).
  • 3. Nu apare reteaua hidrografica.
  • 4. Hartile de langa sunt suciri ale hartii initiale (deci nu aduc nicio noutate, comparativ cu harta mare)
  • 5. Unitatea nu este indivizualizata in context national.
  • 6. Nu exista o scara.
  • 7. Nu exista nicio urma de hipsometrie (trepte de altitudine). Deci utilizatorul profan geografiei poate sa-si imagineze ca acolo sunt 4000 de metri nu 400.
  • 8. Nu sunt reprezentate puncte de referinta altitudinale (Dl. Carjelari, Dl. Marii, Dl. Orliga, Vf. Greci, Iacobdeal, Dl. Bestepe).
  • 9. Nu sunt marcate
  **a. Zona din Romania din care face parte respectiva unitate (O harta generala); 
  **b. Ceva unitati administrativ-teritoriale.

CONCLUZIE (Obiectiva)


  • Grafica: 8/10
  • Posibilitatea de utilizare: -1/10

Pierdere de timp si de resurse.

Compactforever mesaj 10 aprilie 2012 01:06 (EEST)Răspunde

Aceasta harta are multe minusuri, de acord. Ea a fost facuta cand invatam procedee grafice de reprezentari topografice si de relief, asa ca "Pierdere de timp si de resurse" exista doar ptr dumneavoastra. Pentru mine a fost foarte valoroasa. Puteti face ce doriti cu ea, chiar si s-o stergeti. Am o sugestie, insa: ar trebui pastrata macar pana faceti dv alta mai corecta, cu tot ce ati spus mai sus. Realizarea ei nu este atat de complicata si de nerealizat. Preluati date tip HGT de la NASA folositi 3Dem-ul si apoi Inkscape, CorelDraw sau alt procesor grafic si gata, o puteti inlocui. Sau, ca sa nu bulversam gibonul afon la geografie se poate scoate din articol si va ramane la commons pana va aparea o versiune superioara. Asybaris aport 10 aprilie 2012 09:20 (EEST)Răspunde

  • Faptul ca dvs acceptati ca harta are multe minusuri este un pas inainte. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: De ce faceti teste pe wikipedia inainte de a stapani perfect un procedeu si de a intelege bine datele problemei? Ce ar fi sa ne apucam toti sa magzalim pe siteul asta (public) pana cand ne iese o opera perfecta (din cate tin eu minte wikipedia este o enciclopedie, nu un laborator de teste). Alta problema ar fi ca nu ar trebui sa fac eu treaba asta Preluati date tip HGT de la NASA folositi 3Dem-ul si apoi Inkscape, CorelDraw sau alt procesor grafic si gata, o puteti inlocui ci ar fi fost normal ca harta sa fi fost facuta bine si cu cap din prima, dupa o consultare si cu ceilalti colegi wikipedisti, ca poate cine stie o fi pe acolo vreunu care a facut Facultatea de Geografie...Personal mi se pare cel putin de coltul blocului exprimarea gibonul afon la geografie, ce denota un dispret nejustificat fata de persoanele care nu cunosc un anumit domeniu. Nu cred ca dvs sunteti un expert universal asa ca v-ati incadra si dvs in categoria de gibon intr-un anumit domeniu si presupun ca nu v-ar placea sa vi se spuna asa. Asa ca v-as ruga sa restrangeti expresiile de Zona Industriala, care nu ajuta la nimic. Conchid ca este o pierdere de timp si de resurse nu pt dvs (pentru ca ati invatat sa utilizati anumit software, lucru bun pentru dezvoltarea personala) ci pentru comunitatea wikipedia (trebuie refacuta harta, de catre altcineva, pentru ca din varii motive nu ne putem repara greselile singuri).

-- Compactforever mesaj 10 aprilie 2012 16:33 (EEST)Răspunde

Vad ca aveti ceva personal cu mine. Va rog sa va revarsati amarul in alt loc sau pe alticineva. Eu nu doresc sa va rapesc din timpul dv foarte pretios si sa pierdeti o avere comentand o imagine cu care am mazgalit eu zidul imaculat al wikipediei. Am vazut ca doriti sa facem treburi bazate pe voluntariat si pe de alta parte va contrati aici plin de profesionalism. Este a doua oara cand va puneti la dispozitie capacitatea de a face ceva, dupa care dispareti in ceata o saptamana, doua. Asa cum fac eu harti si animatii pe wikipedia, cu lipsuri, cu defecte informationale, de patru sau cinci ani de cand sunt pe wikipedia nu am vazut vreun profesionist cartograf, geograf plin de deontologie, sa faca ce am facut eu. Nu zic ca este perfect, fara lipsuri, dar decat nimic, e bun si asa, tinand cont ca tot ce pun eu e gratis cu copyright liber. Asa ca masurati-va cuvintele si vedeti-va de treaba dv de geograf. Numai bine si va rog sa nu ma mai deranjati cu comentarii aiurea. Puteti lua orice decizie privitoare la ce am pus eu pe wiki inclusiv stergerea, eu nu ma supar si nu voi comenta sau reclama micile dv atentii.
P.S. Folositi cumva sursele mele SVG? As vrea sa stiu.... din curiozitate morbida. Stiu ca ati descarcat cel putin unua din ele. Intuitia nu ma inseala. 10 aprilie 2012 17:27 (EEST)
Intuitia dvs a va inseala. Nu folosesc sursele dvs SVG. Dispar in ceata pentru ca, asa cum ati punctat mai sus este un proiect de voluntariat. Dar si in cazul unui proiect de voluntariat trebuie sa existe calitate. N-am sa va mai deranjez (decat in momemtul in care ma voi apuca sa refac unele harti realizate pe baza principiului las-o bre ca merge asa) ca si asa mesajul meu a fost priceput aiurea...Toate cele bune!-- Compactforever mesaj 11 aprilie 2012 11:17 (EEST)Răspunde