Discuție Categorie:Maghiari din România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Eu cred că aici la Categorie:Maghiari în România este despre persoane, iar Categorie:Maghiarii din România este pentru ansamblul comunității magiare din România, inclus ziare, organizații, clădiri, etc. —  Ark25  (discuție) 28 iunie 2011 07:54 (EEST)

Cred că această categorie ar trebui redenumită Românie de etnie maghiară sau Români de origine maghiară, vezi denumirile subcategoriilor de la Categorie:Români după originea etnică sau națională. Expresia Maghiari în România are o nuanță de șovinism și de xenofobie, sentimente care nu ar trebui să caracterizeze Wikipedia. --Nicolae Coman (discuție) 1 februarie 2014 09:31 (EET)

Revin asupra celor scrise, căci am studiat și Categorie:Comunități etnice (România) și văd o formulare identică, ceea ce face inutil demersul meu. Totuși, ar trebui făcută o ordine prin categoriile referitoare la etniile din România. --Nicolae Coman (discuție) 1 februarie 2014 09:37 (EET)

Cred că ar trebui să existe o categorie separată și pentru maghiari cu origini în România, ca de exeplu acesta: Regizorul cu origini românești Miklós Jancsó, premiat la Cannes și la Veneția Ark25  (discuție) 2 februarie 2014 01:51 (EET)

Membri ai Academiei din Ungaria[modificare sursă]

Dániel Csányi [[József Pataki (istoric)]