Discuție:Visual Basic

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Visual Basic este un subiect de care se ocupă Proiectul Software, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre software Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

VB folosește cu multă măiestrie bibliotecile de tip DirectX, dar și propriile dumneavoastră clase și biblioteci putându-vă astfel să vă personalizați aplicația în întregime însă acest lucru presupune cunoștințe avansate în arta programării.Poate nu o să vă vină să credeți, dar cu ajutorul limbajului VB puteți crea jocuri 3D cum ar fi de exemplu:

                     - simulatoare de avioane, mașini etc.
                     - jocuri violente (cele cu bătăi)(EU NU SUNT ADEPTUL LOR!)

De fapt ce înseamnă crearea unui joc 3D ? Jocurile 3D sunt construite în întregime din poliguane 3D pe care se aplică bine înțeles texturile! Să începem a exlica ce sunt poligoanele. Poligoanele sunt niște suprafețe de forma pe care o dorește designerul atunci când le construiește. Texturile (Textură=cuvânt din artele plastice=material) în cazul nostru nu sunt materiale de croitorie sau de alt tip ci sunt imaginile care se aplică peste poligoane dând contur jocului dv., dar deja intrăm în detalii și nu acesta îmi este scopul în acest moment. Dacă doriți si sunteți interesat de astfel de lucruri puteți afla mai multe detalii dând click [aici]. Nu numai crearea jocurilor este posibilă în VB ci și crearea aplicațiilor pentru rețele, securizarea datelor, internet, contabilitate, secretariat etc.. Tot prin intermediul VB-ului puteți realiza programe care permit controlul altor PC și LP de la mare distanță. Dezvoltarea unei aplicații în ierarihea rețelelor a devenit astăzi o mare necesitate. Cu ajutorul exemplului de mai jos vă puteti conecta la o altă aplicație de-a dv cu ajutorul calselor și obiectelor ce se află deja concepute în VB. Vă anunț că orice utilizare în mod abuziv a codului următor este pedepsită aspru de către legea proprietății intelectoale (DREPTURILE DE AUTOR)!

Exemplu[modificare sursă]

Private Sub Form_Load()
Winsock1.Connect "127.0.0.1", 4896
Winsock2.Connect "127.0.0.1", 4895
Winsock3.Connect "127.0.0.1", 4894
Winsock4.Connect "127.0.0.1", 4893

Combo1.AddItem Winsock1.State
Winsock1.SendData ""
Winsock2.SendData ""
Winsock3.SendData ""
Winsock4.SendData ""
End Sub

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de CHERA Laurentiu (discuție • contribuții).