Discuție:Valdenzi

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 9 luni de 82.79.37.43 în subiectul valdenzii

valdenzii[modificare sursă]

Valdenzii au fost considerati eretici, deoarece nu au acceptat instituirea duminicii ca zi de inchinare. Istoricul religios Eusebiu despre compromisurile lui Constantin cel Mare si prima lege duminicala:

„Aceasta alunecare spre compromis, pentru a-i castiga pe pagani, a fost facuta proeminenta de prima lege duminicala in anul 321 d.Chr., data de imparatul Romei, Constantin. A fost unul din primele acte oficiale dupa acceptarea cu numele a crestinismului, cand s-a asezat pe el insusi sub indrumarea si directia spirituala a clerului romano-catolic, si a facut din preotii lui Dumnezeu sfetnicii sai” ( Eusebius, Life of Constantine, Book 1, chap. 32, in Nicene and Post-Nicene Fathers, Second Series, vol. I, p. 491 ).

    – Catehism romano-catolic despre schimbarea zilei de odihna:

„Intrebare: Care este ziua Sabatului ?

    Raspuns: Sambata este ziua Sabatului.

    Intrebare: De ce pazim Duminica in loc de Sambata ?

    Raspuns: Tinem Duminica in loc de Sambata, deoarece Biserica Catolica, la Sinodul de la Laodicea ( 343 d.Chr. ), a transferat solemnitatea de la Sambata la Duminica” ( Rev. Peter Geiermann, C. SS. R., The Convert’s Catehism of Catholic Doctrine, p. 50, 2rd edition, 1910 ). 82.79.37.43 (discuție) 29 iulie 2023 16:42 (EEST)Răspunde