Discuție:Teiu, Stînga Nistrului

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Teiu, Stînga Nistrului este un subiect de care se ocupă Proiectul Republica Moldova, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de Republica Moldova Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Comuna Teiul este o localitate situata in partea stanga a raului Nistru.In cadrul centrului administrativ - teritorial al satului intra si satul Tocmagiu,populatia caruia constituie jumatate din tot satul.

Dupa 1991 satul intra in componenta autoproclamatei republici transnistrene.
Satul dispune de o biserica,cu hramul Sf.Arh.Mihail,  redeschisa si renovata dupa perioada sovietica ,de o Casa de Cultura in componenta careea intra un centru de distractie pentru tineret,  o Sala de Festivitati,un Cinematograf si  o biblioteca.
In 1982 a fost construita o scoala moldoveneasca cu 3 nivele si cu longetivitatea anilor de studii de 11 ani.Pina in 1991 director al scolii a fost Pasatii Lev Ignat,dupa 1991 - Banul Sofia Stepan.In prezent,director al scolii este Rusnac Tatiana Ilie.
Primaria(Sovietul Satesc)este amplasat intre localitatea Tocmagiu si cealalta parte a satului.Primar - Svet Ivan Vasile. 
Satul mai dispune de un Spital,un Centru mixt administrativ-militar,Centru Veterinar,de o colectivitate agricola ("Rodina") si de o scoala muzicala.
Amplasarea satului pe malul Nistrului creaza conditii prielnice atat pentru odihna,cat si pentru pescuit,de aceea majoritatea locuitorilor satului se indeletnicesc cu aceasta ocupatie.
Sate vecine:Speia,Krasnogorka,Calfa si Telita.