Discuție:Stelnica, Ialomița

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Stelnica, Ialomița este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

10 iunie 2013 23
28‎ Adrianwiki87 - [1]

Stelnica este o localitate în județul Ialomița, România. Este reședința comunei cu același nume.Este alcatuita din 2 sate: satul Stelnica si satul Maltezi.

:Istoric

[1]

  1. ^ Teritoriul comunei Stelnica prezinta urme de locuire din cele mai vechi timpuri(inceputul Neoliticului ,8300 BC),zona Dunarii de Jos fiind un cadru propice locuirii pentru vechile triburi de proto-indo-europeni.]

.

# Atestare documentara:hrisovul din 15 ianuarie 1467 ,emis de catre domnitorul Tarii RomanestiRadu cel Frumos
#     Pana in secolul XX ,din mosia veche a Stelnicii au facut parte urmatoarele sate:Partani (sau Retezatu);Maltezi,Stelnica si Colonisti (in prezent cartier al municipiului Fetesti).
                                   
:Geografie
: Comuna Stelnica este amplasata pe malul stang  al bratului Borcei, brat al Dunarii, in partea de S-E a Campiei Baraganului.Ea se afla in Baraganul Sudic, la intretaierea paralelei de 44- 21 latitudinea nordica si a meridianului 2750 longitudine estica.
                                    
:Economie
:Ocupatiile de baza:agricultura si pescuitul.
 :Educatie
 :Scoala Gimnaziala Maltezi
 :Scoala cu clasele I-IV Stelnica