Discuție:Stat neutru

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

In terminologia relatiilor intrenationale se foloseste termenul de stat. Tara nu este un concept stiintific

Insa foarte bine ca mai este cineva care se ocupa cu relatiile internationale. Sapho, iti sugerez sa ai putina rabdare si sa te uiti intai prin Wikipedia:Manual de stil si sunt convins ca apoi vei scrie articole de calitate.

--Arado 31 octombrie 2005 16:47 (UTC)

Stat este termenul corect în acest context politic. Ţară este un termen legitim, dar se foloseşte într-un sens geografic-cultural. Stat are un înţeles mai guvernamental - statul este "administraţia" unei ţări, şi poate să existe o ţară fără stat propriu-zis, cum este Somalia de exemplu. Alt termen este naţiune, care se referă doar în termen cultural-etnic. Adică, un stat poate fi format din mai multe naţiuni, iar o naţiune poate să existe fără stat (de exemplu, rromii). Mai complex, o ţară poate să fie o anarhie, adică fără stat, şi să fie compusă din mai multe naţiuni. Din păcate, prea frecvent lumea confundă aceşti termeni, poate din faptul că definiţiile lor practice sunt foarte similare, nu ca în teorie. Cum a spus Arado - de multe ori ţara nu este un concept ştiinţific. În general, este, dar de multe ori este folosit mai general să se refere la diverse "naţiuni" - adică, Scoţia şi Tibet sunt ambele naţiuni separate, dar de multe ori li-se spune şi ţări. Dar, ele nu sunt state. În orice caz, propun mutarea la "Stat neutru". Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor | d 1 noiembrie 2005 05:36 (UTC)

Suedia şi Elveţia, vârâte în politica Germaniei naziste şi a asociaţilor săi, au făcut unele concesii la cererea naziştilor.[modificare sursă]

De unde această exprimare?!? --Vlad|-> 3 noiembrie 2005 16:40 (UTC)

Doamne ce exprimare[modificare sursă]

Cât poate să-mi placă exprimarea asta: NAŢII

  • Laos - la data de 23 iulie 1962 la Geneva, 14 naţii semnau şi recunoşteau Tratatul Internaţional de Neutralitate al Laosului, inclusiv 5 ţări membre ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. --Lucian|-> 15 ianuarie 2007 18:17 (UTC)