Discuție:Sovromcuarțit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag map of Romania.svgArticolul Sovromcuarțit este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Sovromcuarțit: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

Am si io o neintelegere : in articoloul d fata sunt specificate ca 18000 d tone d uraniu au fost exploatate pe parcusrsul a 4 ani dar in articolele despre Baita si Stei sunt specidicate 300 000 d tone pe 10 ani totusi. Alta chestiune ar fi localizarea minei Avram Iancu care este in ambele localitati desi cred k nu e in niciuna si e in vecinatatea amandouara.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 84.232.184.239 (discuție • contribuții).

Vă înţeleg nedumerirea, însă vă pot spune că afirmaţia din articolul despre Sovromcuarţit are o sursă, şi anume cartea lui Florian Banu (Florian Banu, Asalt asupra economiei României - De la Solagra la Sovrom (1936 - 1956), Editura Nemira, 2004 ISBN 973-569-652-5) în timp ce articolele Ştei şi Băiţa afirmă că "după unele surse" ceea ce este egal cu "vorba din popor spune". În plus, Florian Banu citează pe Bujor Almăşanu. car îi raporta lui Gheorghe Gheorghiu-Dej: „Am livrat 18.000 tone uraniu metal, iar pentru o centrală de 500 MW trebuie o încărcătură de 100 de tone şi apoi pentru fiecare an 70 de tone.” Deci la nivel oficial se vorbeşte despre această cifră. Precizez că este vorba despre 18.000 tone uraniu metal şi nu de minereu. Cele două nu pot fi direct comparate.--—Radufan 1 iunie 2007 14:53 (EEST)