Discuție:Seghedin

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Seghedin este un subiect de care se ocupă Proiectul Ungaria, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Ungaria Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

propun sa fie mutat articolul la Seghedin, pentru ca asa se numeste in romaneste. Nici la Londra nu ii zicem London. --Arado 21 septembrie 2005 13:51 (UTC)

Cred că există o nuanță în denumirile în românește a localităților, în funție de cât de mulți folosesc această denumire... Într-adevăr nimeni nu zice London și zice Londra; dar câți zic Colonia și nu Köln? Personal, eu nu am auzit niciodata de denumirea de Seghedin... cum nu am auzit nici de denumirea de Namurciu, care a fost inventată și promovată pe ro.wp. --Vlad 21 septembrie 2005 14:00 (UTC)

Putem lua exemplu de la wikipedia in poloneză, care a plasat articolul despre Seghedin la "Szeged", cu precizarea ca exista si denumirea poloneza (probabil mai rar utilizata) de "Segedyn". Personal cred ca in romana este mai frecventa utilizarea formei "Szeged". In orice caz trebuie precizat ca Seghedinul denumeste acelasi oras. Imediat am sa ma uit cum arată solutia noastra in cazul orașului Leipzig (Lipsca). Mihai Andrei 21 septembrie 2005 17:25 (MEZ)

Lipsca? Altă aberație, gen Namurciu... promovată iar de ro.wp... părerea mea... --Vlad 21 septembrie 2005 15:32 (UTC)
PS. Personal as fi lasat Leipzigul la Leipzig (ca asa il stie 95% din români), cu precizarea ca in trecut era denumit de români Lipsca, evtl. cu informația ca numele strazii Lipscani provine de la comercianții "lipscani", adică "leipzighezi". :) Mihai Andrei 21 septembrie 2005 17:37 (MEZ)
Problema e că din articole astea o să tot găsești, și fiecare articol în parte va trebui discutat și votat se mută sau nu etc în general pentru că cel care l-a creat ține cu dinții de el și va încerca să te convingă că are dreptate, că trebuie să inovăm pe ro.wp, să creăm cuvinte noi etc... Dacă ne apucăm să facem o discuție despre o normă de scriere a numelor localităților străine pe ro.wp, iar o să fie show (doar nu am reușit încă să ne punem de acord asupra normelor de grafie)... --Vlad 21 septembrie 2005 15:46 (UTC)