Discuție:Seeburg (Mansfelder Land)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Seeburg (Mansfelder Land) este un subiect de care se ocupă Proiectul Germania, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Germania Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Incorectitudini; cine poate, rog să repare![modificare sursă]

Numele articolului corespunzător din Wikipedia germană este într-adevăr "Seeburg (Mansfelder Land)". Dar după zeci de ani de Wikipedia în română privind locuri din Germania ar fi bine să înțelegeți:

- Art. german corespunzător se referă la teritoriul/cartierul german Seeburg, care este doar o parte dintr-o comună (comună care poară numele german Seegebiet Mansfelder Land și se află în landul Saxonia-Anhalt). Art. nu se referă la o comună întreagă.

- Așa este și aici.De aceea numele corect al articolului în Wikipedia română ar trebui să fie Seeburg.

- În germană mai apare și o completare între paranteze. Asta doar pt. a diferenția de comuna Seeberg, care este o comună adevărată din alt land german, și anume din landul Saxonia Inferioară - deci total diferită. Completarea asta dintre paranteze nu face parte din nume!

- Aici e nevoie de un mic articol de dezambiguizare în acest sens. Pt. că, așa cum este acuma, cititorii sunt induși în eroarea că ar fi vorba de o "comună" numită "Seeburg (Mansfelder Land)". Numai că, așa cum am arătat, 1) NU e o comună 2) numele corect al acestui teritoriu/cartier este pur și simplu "Seeburg". 2001:9E8:BE67:7600:3637:5C36:EB45:9477 (discuție) 10 septembrie 2022 23:50 (EEST)[răspunde]

- Scriu cu atâtea detalii deoarece acest gen de inducere în eroare la numele de localități/teritorii/regiuni/cartiere din Germania se întâlnește aici foarte des - și d.p.m. ar merita pornită o acțiune largă de corectări. --2001:9E8:BE6C:C00:B9E0:467E:6611:AA7 (discuție) 11 septembrie 2022 19:04 (EEST)[răspunde]