Discuție:Realism socialist

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Scuze! M-am grăbit, dar n-am făcut decât să se vadă nişte linkuri! Succes! --nelu craciun 14 februarie 2007 17:59 (EET)

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost şterse de la Commons sau au fost marcate spre ştergere. Te rog scoate-le din articole sau alătură-te discuţiei de la commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 26 martie 2007 17:53 (EEST)

PDVN[modificare sursă]

Articolul este scris pe un ton ironic. Chiar și exemplele de picturi sunt alese ca să susțină acest lucru, și după ce am citit parțial en:Socialist realism, am ajuns la concluzia că articolul nostru prezintă intenționat doar o "față" a acestui stil artistic. --Urzică (discuție) 2 aprilie 2011 17:51 (EEST)

Orson Welles despre Realismul socialist[modificare sursă]

Citez din memorie: Un Han tatar chior, șchiop și cocoșat a chemat un pictor cunoscut ca realist și i-a comandat un portret sincer și estetic. Pictorul l-a pictat așa cum arăta, inclusiv defectele. „Așa de de urat sunt?! Smangaleala asta-i o insultă! Să i se taie capul!” A fost chemat un alt pictor care auzise ce a pațit portretistul anterior, așa că l-a pictat pe despoticul Han frumos, elegant și lipsit de defecte corporale. „Ești un mincinos și asta-i în contradicție cu învațatura Profetului, să fie lapidat!”. Așa a apărut curentul romantic în artă. Hanului nostru i s-a adus un alt pictor care l-a pictat calare pe cal, din profilul cu piciorul întreg și ochind cu arcul adică, cu ochiul chior închis iar mâna care încorda arcul ascundea cocoașa... și așa s-a născut Realismul socialist. --Alex F. (discuție) 10 februarie 2013 01:23 (EET)