Discuție:Râul Amaradia (Dolj)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Râul Amaradia (Dolj) este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă:

Puteți vedea motivul ștergerii în pagina de descriere de mai sus. —Community Tech bot (discuție) 15 februarie 2020 15:37 (EET)[răspunde]

Greșeală sesizată de anonim[modificare sursă]

Articolul are o greșeală gravă și anume Roșia de Amaradie și Hurezani nu se află în Platforma Oltețului. După cum arată și numele e vorba de Bazinul hidrografic al Amaradiei care face parte din Bazinul Hidrografic al Jiului adică este la vest de Dealul Muierii și face parte din Dealurile Jiului. Dealul Muierii este cel mai lung Deal din România și este cumpăna Apelor dintre Bazinul hidrografic al Jiului și cel al Oltețului. Lunigmea Dealului Muierii depășește 110 km. Dealul Muerii pornește de sub Vârful Moșoaia din Masivul Parâng între Cheile Oltețului și Peștera Muierii și se desfășoară spre sud până la Craiova (Dealul Aeroportului) și mai departe spre comuna Leu (satul Zănoaga) și dispare treptat spre Dunăre în Câmpia Olteniei. Platforma Oltețului așa cum arată și numele face parte din teritoriul Bazinului hidrografic al Oltețului și deci din Dealurile Oltețului situate la est de Dealul Muierii. (completare de Ion Marinică) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.120.52.143 (discuție • contribuții).