Discuție:Quadra Place

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Deplano în subiectul Criteriul general de notabilitate


Criteriul general de notabilitate[modificare sursă]

Condiția de notabilitate aplicabilă oricărui tip de subiect poate fi exprimată succint astfel:

Un subiect este considerat notabil dacă a fost descris în detaliu în surse de încredere independente de subiect.

În acest context:

  • Prin „este considerat” se înțelege că subiectul îndeplinește condiția în mod obiectiv, independent de opiniile contribuitorilor.
  • Prin „descris în detaliu” se înțelege că sursele discută subiectul în mod direct, în suficiente detalii pentru a permite redactarea unui articol enciclopedic fără a fi nevoie să se recurgă la cercetare originală pentru a extrage conținutul util. Acoperirea subiectului în surse poate să nu fie exhaustivă, dar trebuie să fie mai mult decît tangențială.
  • Prin „surse” se înțeleg sursele secundare, care sînt cele mai obiective dovezi în sprijinul notabilității. Numărul și natura surselor necesare depind de profunzimea în care este descris subiectul și calitatea surselor. Se preferă susținerea notabilității prin mai multe surse.
  • Prin „încredere” se înțelege faptul că sursele trebuie să aibă un mecanism editorial suficient de riguros pentru a permite evaluarea notabilității. Forma de publicare a surselor nu este relevantă. Existența surselor secundare referitoare la subiect este o dovadă suficientă pentru notabilitate.
  • Prin „independente de subiect” se înțelege că nu se iau în considerare sursele publicate de persoane sau grupuri afiliate cu subiectul, de exemplu autobiografii, lucrări autopublicate, reclame, declarații de presă etc.

Ce nu respectă articolul din ce e scris mai sus? E adevărat că articolul nu este finalizat, dar asta nu înseamnă că nu este notabil și nu prezintă interes! Deplano (discuție) 3 noiembrie 2008 20:19 (EET)Răspunde