Discuție:Psihanaliză

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    • Domnule Ionuţ, citind articolul dumitale despre psihanaliză, am înţeles la ce făceai aluzia vorbind de "amatorism", probabil în sens autocritic. Mi-e teamă să nu faci vreun masacru intervenind în articolul Sigmund Freud. Am să-l mai revăd eu însumi. Moby Dick 8 Febr 2005, 21:58
  • Nu am inteles care este sensul cuvintului "amatorism" in ce ma priveste. Ai scris un articol cu o gramada de greseli grave si ai sters articoul meu la obiect, si mai ales actual, dovedindu-mi astfel ca esti novice! Desigur ca articolul meu nu era finalizat. Pentru a fi finalizat necesita cel putin 1 an de munca asidua. Or enciclopedia este o munca asidua si exacta. In afara de asta el este deschis pentru adaugiri, pe paragrafe. Observ ca ai sters insa contribuita mea si asta nu pot permite.

Ioan Ionut, aropa

  • Domnule Ionuţ, articolul Dumitale (în treacăt, fie spus: preluat, copiat sau plagiat - cum doreşti - după "aropa") este bun pentru revistele consultate de doamnele semidocte, când îşi aşteaptă rândul la coafor. Să fii sănătos şi continuă-ţi activitatea de culturalizare a masselor. Limbajul şi aroganţa amintesc stilul discuţiilor din organizaţiile de bază, pe care probabil le-ai frecventat. Bănuesc că ai o origine socială foarte sănătoasă, se simte de la o poştă. Moby Dick, 11 Febr 2005, 16:32 (UTC)
  • 1. Articolul NU este preluat, este scris de mine pentru aropa: "Parturiunt montes; nascetur ridiculus mus!" (Horaţiu, Ars poetica) M.D.

2. Nu vad ce treaba ai tu cu originea mea? Ce legatura are originea mea cu enciclopedia? (Are: lipsa de bună creştere. M.D.) Vorbele tale aruncate calomnios din spatele pseudonimului tau stupid imi dovedesc ca nu esti decit un derbedeu marunt cu ifose de mare smecher. (Vocabular de maidan! Vezi legătura cu originea socială "sănătoasă". M.D.) 3. Masele trebuie si ele cultivate - aici este utilitatea enciclopediei. Chiar si doamnele semidocte... Enciclopedia nu se adreseaza expertilor sau numai expertilor, ci tuturor celor interesati. Deci are un caracter de masa! 4. In fine, daca articolul meu este bun - chiar si pentru "revistele consultate de doamnele semidocte" (pe care le citesti de vreme ce le cunosti nivelul!)- atunci are a (!?) valoare certa. Nu acelasi lucru pot spune despre "articolele" tale pline de greseli si inexactitati! (Was Du nicht sagst!, pe limbă românească: Ce vorbeşti, mă musiu? M.D.)

Ioan Ionut, aropa

  • Îngust la minte, de aceea suficient şi dogmatic, agresiv rabiat, javră mică dar periculoasă, muşcând pe furiş, cu un picior înfipt adânc în "învăţătura" marxist-leninistă, cu al doilea bălăbănind în aer în căutarea "învăţăturii" freudiene, având Supra-Eul în stare de grevă permanentă, iată imaginea perfectă a unui anumit tip de homo psychoanalyticus valachicus AROPAE anno Domini MMV. Moby Dick, 12 Febr 2005, 9:20 (UTC)
  • Inteleg nevoia ta de a te impartasi cuiva dar nu pricep de ce esti atit de inversunata pe tine, Moby? Din auto-caracterizarea ta reiese un soi de mihnire adinca pentru ca nu ai reusit sa te decizi ce sa faci cu picioarele (ambele) in acelasi timp... Si atunci iti murmuri in sin: sint o jevruta, si alte chestii din astea prea putin magulitoare.

Suparator este insa faptul ca nu cunosti psihanaliza si comiti la tot pasul greseli inadmisibile, asa cum ti-am mai spus. Iata, de pilda, expresia ta: “supra-eu in stare de greva…” Pai, supraeul, mai Moby, nu poate fi nici in gluma in stare de greva! Mai de graba eul tau este in greva – adica protesteaza in fata exigentelor supraeului – si se pune pe scris, verzi si uscate, fara sa asculte de nimeni si de nimic! Si iata ca a iesit un articol jalnic despre Freud pe care se incapatineaza sa-l includa in enciclopedia online. Ulterior, dupa ce s-a mai domolit nitel protestul, eul tau, Moby, a alunecat pe panta vinovatiei si a simtit subit cerinta interioara, ca ispasire, sa se descrie pe sine in adevarata sa lumina. Si a iesit ce a iesit! Nu cred ca e bine pentru tine sa faci din eul tau jucaria supraeului si nici sa-l lasi in libertate neconditionata pentru ca cine stie ce concluzii ar putea trage alti cititori, fara experienta in psihanaliza, din inversunarea cu care te sfirteci singura.

Ioan Ionut

  • Refuz să mă cobor la nivelul Dumitale de subcultură. Şi cu asta am terminat orice discuţie. Fă-ţi mendrele netulburat mai departe. Moby Dick 13 Febr 2005, 8:28 (UTC)

Der Verlust von Scham ist das erste Zeichen von Schwachsinn! (Sigmund Freud)


Părere neutră[modificare sursă]

Conţinutul introdus de 80.97.208.228 nu este enciclopedic, ci pare mai mult un articol de revistă sau ziar. Anumite informaţii pot fi adăugate însă în articolul lui Moby Dick. Textul articolului lui 80.97.208.228 este ascuns în pagian de editare, chair sub acest comentariu. Am mutat apropo conţinutul articolului de la Psihanaliza la Psihanaliză, conform normelor de nomenclatură din Wikipedia. --ro.Danutz | pt.Danutz 14 Feb 2005 13:33 (UTC)

Catre parere neutra[modificare sursă]

Continutul introdus este in legatura cu psihanaliza si explica foarte simplu si accesibil - pentru o enciclopedie populara - ce este psihanaliza si ce vrea ea. In plus este foarte actual. Desigur ca va fi imbogatit cu noi capitole dar asta in timp, pas cu pas. O asemenea lucrare trebuie sa tina cont de multi factori si de aceea necesita timp. Este perfect in spiritul Wikipedia in acest sens. Rog pe toti eventualii bine intentionati sa tina cont de acest lucru si sa nu mute zilnic continutul dintr-o parte in alta. Capitolul "psihanaliza" a fost deschis de mine, Ioan Ionut, pentru AROPA. Cit despre Moby Dick [sic], care nu face diferenta intre subsconstient si inconstient in psihanaliza, oricit de potrivite ar parea contributiile sale au o mare lacuna: sint incorecte! Deci nu putem alipi continuturi atit de incompatibile. Sper ca m-am facut inteles.

Ioan Ionut, aropa


mutat de la DiscuÅ£ie:Psihanaliza[modificare sursă]

Notă: "DiscuÅ£ie:Psihanaliza" a fost şters Gangleri | Di | D 20 Feb 2005 09:39 (UTC)

Conţinutul era: Articolul despre psihanaliza ete doar un inceput. Vor urma alte completari importante: metoda psihanalitica, terapia psihanalitica. Nu va grabiti sa stergeti sau sa mutati ce s-a scris deja. Aveti respect pentru munca noastra. Daca sinteti in stare adaugati lucruri cu cap.

Ioan Ionut, aropa

Am incercat sa unific

Utilizator:Mayuma | msg. 31 mai 2006 14:19 (EEST)[răspunde]