Discuție:Pomerania Occidentală

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Propoziţia "în 1945 Pomerania Posterioară a fost cedată Poloniei" le întrece pe toate. Republica Federală Germania a insistat asupra denumirii "deutsche Gebiete unter polnischer Verwaltung", adică "teritorii germane sub administraţie poloneză". De-abia prin anii '70 RFG a recunoscut actualele graniţe ale Poloniei. De aceea nu prea înţeleg ce anume a fost cedat în 1945 Poloniei, şi de către cine!? --Mihai Andrei 25 noiembrie 2005 13:57 (UTC)

Măh, da de unde le scoţi? Care Pomerania Apuseană, aşa ceva nu există. Numai Pomerania Occidentală. Păi aşa nu crezi că la Uniunea Europeană ar trebui să-i zicem Frăţia Europeană? --Danutz 25 noiembrie 2005 14:03 (UTC)
Din fericire limba română are sinonime. Apusean, de Apus, de Vest sau Occidental sînt noţiuni sinonime. Putem spune Europa Apuseană, Europa de Apus, Europa de Vest sau Europa Occidentală pentru a desemna unul şi acelaşi lucru. Fiind vorba de o regiune istorică şi nu de o regiune administrativă contemporană sintagma Pomerania Apuseană este mai firească decît Pomerania Occidentală. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 80.97.58.122 (discuție • contribuții).