Discuție:Palatul Blenheim

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Legături interwiki[modificare sursă]

Articolul este în mod vădit într-un stadiu foarte incipient de traducere, dar mă întreb, încă de pe acum, dacă legăturile interwiki din cadrul articolului pot fi lăsate în stadiul final? Există tendința de a se pune în paranteze drepte noțiunile mai importante, care nu au încă dedicate un articol în limba română, care noțiuni devin astfel roșii în cursul articolului. În cel mai fericit caz, dacă utilizatorul are destul timp, el/ea poate chiar crea ciotul articolelor la care articolul principal face trimitere, deși s-a obiectat că astfel se creează o wikipedie de cioturi. Un aspect pozitiv al unei asemenea practici ar fi lărgirea extensivă a wikipediei române (căci alți utilizatori ar putea extinde cioturile), în intenția implicită de a nu deveni o anexă a Wikipediilor străine, care, chiar dacă conțin mai multe date, sunt scrise în limbi străine, pentru care limba română fie trebuie să-și creeze un vocabular, fie, cel mai adesea, trebuie să folosească vocabularul deja existent.

O alternativă la punerea noțiunilor de interes în paranteze drepte în pagina-sursă (și implicit apariția lor în roșu în articol) este neîncadrarea lor în nici un fel de paranteze.

Vă rog să mă iertați pentru digresiune. Vă rog să primiți asigurarea interesului meu pentru o dezvoltare organică a Wikipediei în limba română.
Mulțumesc, Nerissa-Marie (discuție) 8 septembrie 2010 23:04 (EEST)[răspunde]