Discuție:Operațiunea Autonomous

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Porter-Autonomous[modificare sursă]

Cum poti sa scrii un articol despre Operatiunea Autonomous si sa nu te referi niciodata, explicit, la cartea scrisa de Porter despre misiune, sau la notele (raportul) lui de Chastelain despre misiune.

Apoi, pentru a respecta neutralitatea, trebuie precizata si parerea partii române. Sa nu uitam ca Porter a fost aproape non-stop închis la Jandarmerie si deci n-a fost martor ocular la mai niciunul din evenimentele importante. Pâna si cartea sa este scrisa dupa informatiile altora - ironia sortii, Porter foloseste fotocopiile românesti, aduse cu greutate, pe valuta, din Anglia de catre istoricul Constantiniu, în loc sa se duca la Kew Garden si sa citeze originalele desecretizate (altfel nu le putea aduce Constantiniu cu 5 ani înainte).

Bun, cartea a fost trecuta la bibliografie, dar sunt zeci de pasaje cu idei care nu se regasesc în niciun material - de exemplu ca de Chastelain ar fi condus societatea Unirea (parte a British Phoenix Oil and Transport Company). Abia în ultimul an, de Chastelain a fost numit director de vânzari, pentru ca sa poata manipula banii fara vreun alt control (Unirea "sponsoriza" echipele de sabotaj si alte probleme ce ni le faceau englezii, pe atunci România fiind neutra). Ce sursa a folosit domnul Rsandu? Pe Mihai, care nu-si cunostea nici macar ministrii sai (vezi ASG Lee în Crown against Sickle) si care-i spunea lui Philippe Viguié Desplaces în 1990 ca si-a luat ramas bun de la Hoare în decembrie 1941 la Sinaia, când britanicii plecasera înca din 10 februarie 1941 din România, Hoare era la Londra (vezi New York Times din 11 februarie 1941, iar Mihai la Florenta, ultima etapa a unui turneu unde se întâlnise cu Hitler si Mussolini.

Cu stima, vandalul cel cunoscut

93.193.153.165 (discuție) 23 martie 2023 17:07 (EET)[răspunde]