Discuție:Odiseu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Articolul Odiseu este un subiect de care se ocupă Proiectul Mitologie greacă, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre elementele mitologiei grecești. Pentru a participa, numai editați articolul sau vedeți pagina proiectului și pagina sa de discuție. Nu ezitați să ne întrebați despre proiect și să ne dați sugestii!
Început Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa „start” pe scala de calitate.
NC Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Daca articolul definitie despre Odiseu/Ulise,este luat dupa Anca Balaci,intrebati-o pe autoare,cine este in definitiv Ulise,dincolo de aspectul formal al celor doua epopei,considerand ca acestea pornesc de la o anumita realitate istorica.Deci,pe mine care citesc cu interes Wikipedia,ma intereseaza ce personaj istoric reprezinta Ulise si care este palierul istoric despre care se vorbeste in Iliada si Odiseea.Cunoasterea mitologiei grecesti,nu se rezuma numai la cunoasterea formala a miturilor,sau a celor fixate in epopei,ci si la cunoasterea istoriilor care au generat aceste mituri.Si pe urma,deoarece doamna este cea mai avizata la capitolul mitologie,care din cele doua Paladioane a fost furat de Ulise,si unde se gasesc acestea?Sau poate stiti Dvs.?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 85.186.214.39 (discuție • contribuții).

Cum să o întrebăm, să-i dăm un telefon, sau SMS? Nu avem numărul dânsei, e clar că am fi sunat-o deja :D -- Pixi discuţie 17 septembrie 2007 08:46 (EEST)[răspunde]