Discuție:Marxism

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Marxism NU este egal cu comunism. Imprecizia e mama confuziei - arma cea mai redutabila in manevrarea constiintelor. Merita o discutie.

              * * *
Desigur marxismul nu este comunism. cele două noţiuni însă se intersectează.Marxismul stă la baza comunismului. Ne-o spune Manifestul Partidului Comunist. Ce a ieşit din comunismul văzut de Marx,este o altă problemă. Prin analogie, e ,cu aproximaţie , aceeaşi situaţie cu ce a ieşit din viziune lui Hristos.Şi dogmele se mai modifică.
 Eliberaţi de dictatura comunistă impusă de urmaşii lui Marx,(Lenin, Stalin etc.) sîar putea realiza şi în România o discuţie obiectivă, folositoare despre marxis; românii ai ,însă, alte preocupări, sunt mai practici, teoria au lăsat-o pentru alte generaţii.
  Em. Bucureşteanu

A fi comunist inseamna a fi marxist. Dupa cum si a fi marxist inseamna a fi comunist, inseamna a lupta pentru rasturnarea capitalismului si instuararea comunismului -trecand intai prin stadiul socialist de dezvoltare. Asa stau lucrurile. 86.107.240.87 17 iulie 2007 12:49 (EEST)