Discuție:Marketing de referință

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Andrei Am postat articolul pentru a purta o discutie pe tema lui. A-l sterge fara motiv, nu mi se pare politicos. Kasza Sandor (discuție) 2 mai 2011 22:16 (EEST)sandor[răspunde]

Marketingul de referință (MR) este o formă de marketing indirect care folosește ca mijloc de comunicare comercială sau transfer de informatii (sub formă de mesaj text sau imagini), atât poșta electronică, cât și metoda verbală clasică de referință (transfer de informații). În sens mai larg, fiecare mesaj, informație sau e-mail transmis către clienți sau potențiali clienți are ca scop stabilirea în timp a unui raport comercial sau de parteneriat între "expeditor" și "destinatar". Prin folosirea procedurii de marketing de referință, vânzarea se realizează ulterior actului de comunicare, fără ca persoana sau entitatea care transmite informația, să fie nevoita să realizeze o vanzare efectivă (vanzare directă). În sens uzual, marketingul de referință este o procedură comercială de vănzăre pasivă (indirectă) ce poate fi implementată în cadrul oricărui sistem de vânzări (uni-brand sau multi-brand)și poate fi aplicată în toate domeniile (comercial/ prestări servicii),indiferent de tipul produselor sau serviciilor promovate. Fiind o metodă avangardistă de vănzări,marketingul de referință poate fi implementată în orice "zona" a vanzărilor(clasic sau online). Aplicarea MR în sfera distribuției de marfuri, duce la înbunătățirea actualulului sistem comercial prin implicare consumatorilor în procesele și procedeele comerciale.

Marketingul de Referință este un ansamblu de metodologii, activități și tehnici care, - prin înglobează proceduri precum: Online Marketing, Marketing Afiliat, E-mail Marketing, Media&Social Marketing; Marketing Direct; Multi Level Marketing; - permit atât studiul și satisfacerea cererii consumatorilor, dar și organizarea unor activități economice ce permit adaptarea permanentă a producției la cerințele prezente și viitoare ale consumatorilor. Prin aplicarea procedurii MR, atât în vanzările clasice (din depozit sau de la pult), căt și în vânzările on-line - metoda reușește să crească accesibilitatea consumatorilor la produse din toate mediile si segmentele socio-profesionale ale societății(online/ clasic) sau economice(producători, distribuitori, revânzători, vănzători finali).