Discuție:Maria Banuș

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

L-am pus pentru această afirmaţie a lui MobyDick: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Maria_Banu%C5%9F&diff=next&oldid=172890 ; nu contest veridicitatea ei, ci cred că se poate reformula. --Vlad|-> 14 februarie 2006 16:43 (EET)[răspunde]

Am găsit cu întârziere comentariul inoportun al lui Vlad. Dacă nu contestă veridicitatea, atunci de ce afirmaţia mea ar contrazice punctul de vedere neutru? Cum s-ar putea reformula? Cu mănuşi? Ar trebui să fim mai curajoşi în confrutarea cu trecutul şi, mai ales, mai combativi. Căci aşa cum scrie Alexandr Soljeniţîn: "Orice tăcere premeditată în istorie este imorală şi periculoasă". Ar trebui să luăm exemplu de la atitudinea corectă faţă de Holocaust. De altfel, cum se propune în Raportul final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, este necesară interzicerea formelor de negaţionism privind cele petrecute sub ochii noştri în timpul comunismului. MobyDick, 22 decembrie 2006, 9:10 (MET)

Afirmaţia lui MobyDick (pentru a economisi link-ul oferit cu generozitate de Vlad, după ce a şters în mod abuziv o discuţie, nu o intervenţie în articol): "A servit (Maria Banuş, MD) cu fidelitate regimul comunist din România şi a beneficiat din plin de privilegiile ce rezultau din aceasta. Mai târziu, în Franţa pozează ca dizidentă".
Ar mai fi de adăugat: Maria Banuş a aprobat în cadrul Uniunii Scritorilor seria de articole ale lui Sorin Toma apărute în "Scânteia" întitulate "Poezia putrefacţiei sau putrefacţia poeziei", în care se încerca lichidarea spirituală a lui Tudor Arghezi.