Discuție:Gheorghe Gheorghiu-Dej

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

...[modificare sursă]

  • Când se va completa articolul, va trebui subliniat rolul nefast jucat de Gheorghiu-Dej în istoria României. Nu trebuie uitat că în timpul lui s-au umplut închisorile cu deținuți politici, mulți din ei elita intelectualității românești, au murit cu miile la Canalul Dunărea-Marea Neagră, s-a distrus agricultura prin politica de colectivizare și au fost lichidați fizic fruntașii satelor prin acțiunea criminală de "deschiaburire" etc. etc. Cot la cot cu tovarășii lui de tristă amintire, Ana Pauker, Teohari Georgescu, Vasile Luca, Iosif Chișinevschi, Alexandru Moghioroș, Leonte Răutu și alții, aserviți fără rezerve Moscovei, a patronat jefuirea economiei românești prin intermediul Sovrom-urilor, s-a început spălarea creierilor prin îndoctrinarea marxist-leninistă, ale cărei efecte se resimt încă și astăzi, pe scurt a reprezentat perioada de cea mai cruntă dictatură stalinistă. Așa că mai încet cu "artizanul industrializării țării" și cu "politica abilă" față de Uniunea Sovietică. Nu înțeleg, cine are interes să treacă cu buretele peste toate acestea, acoperind faptele evidente cu un fard de sub care transpare reaua intenție. Oare așa de scurtă este memoria istoriei? MobyDick, 9 aprilie 2006, 19:32 (GMT)

Despre epurarea anti-evreiasca ...[modificare sursă]

Dupa parerea mea urmatorul citat este exagerat în apreciere :

>Gheorghiu-Dej a manevrat de așa natură tendințele antisemite ale liderului de la Kremlin > din ultima parte a vieții sale, pentru a obține permisiunea de epurare din partid a > liderilor de origine evreiască, acuzați de "cosmopolitism".

Mina dreapta a lui Dej in epurarile din 1952 a fost Iosif Chisinevschi ( el insusi evreu )asa ca afirmatia din fraza de mai sus cred ca ar trebui schimbata.

O zi buna

Nu numai cei pe care tu i-ai mentionat sunt de luat in seama...dar si Alexandru Draghici, "maestrul ceremoniilor"... apoi ar fi cazul doctorului Placinteanu... hmm... linia Luca-Pauker-Georgescu ar fi numai un caz in care manipularea invatata de Dej in puscarie a fost demonstrata.. si cel mai bine ar trebui subliniat ca Ceausescu nu este decat o rezultanta a stalinismului national impus in Romania dupa 1944 81.181.82.191 (discuție) 20 decembrie 2008 17:08 (EET) Alexandru

profesia: electrician? există vreun act oficial care să ateste că numitul Gheorghiu Gheorghe ar fi obținut o calificare profesională? Mă tem că degeaba se răscolesc arhivele a mai multor state, așa ceva nu se va găsi, la fel cum nu se poate găsi diploma de inginer chimist a numitei Petrescu Elena, cea care se autointitula savant de renume mondial...? :-)--ZOLTAN (discuție) 29 decembrie 2009 23:03 (EET)

Nu-l confunda pe Dej pe Ceausescu, a fost un ajutor de electrician la CFR. DieselEngineRO (discuție) 6 februarie 2017 23:06 (EET)

RNL System Number= 000334387[modificare sursă]

Gheorghe Gheorghiu-Dej
Salut! referitor la Wikidata: d:Special:ItemByTitle/rowiki/Gheorghe Gheorghiu-Dej căutare d:Gheorghe Gheorghiu-Dej (folosind căutarea prin {{PAGENAMEE}})

‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 26 octombrie 2013 04:05 (EEST)