Discuție:Filmul românesc de animație

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Filmul românesc de animație este un subiect de care se ocupă Proiectul Film, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre filme și seriale de televiziune Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articolul se referă în exclusivitate la filmele de desene animate. Acesta ar fi un subcapitol al titlului, evident cel mai important şi cu cea mai veche tradiţie. Lipsesc însă filmele realizate în alte tehnici de animaţie, cum ar fi păpuşi animate sau cartoane decupate. Câteva filme şi personalităţi aparţinând acestor alte tehnici erau cândva pomenite vag în articol, dar cineva a avut grijă să le elimine. Să avem de-aface până şi aici cu maladia rescrierii istoriei? În limitele timpului pe care îl am la dispoziţie am să încerc curând să completez ce lipseţte din articol. Poate mi-o ia inainte cineva. I-aş fi recunoscător.

Chiar vă rugăm. Ţin minte chiar şi de o realizare excepţională a lui Ion Popescu Gopo, în care personajele şi decorurile erau realizate din lănţişoare. Din păcate sursele bibliografice sunt puţine.--Alex:D|Mesaje 5 ianuarie 2008 16:46 (EET)[răspunde]