Discuție:Elena Caragiu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Elena Caragiu este un subiect de care se ocupă Proiectul Biografii, un proiect ce se ocupă cu întreținerea biografiilor Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Doresc sa rectific anumite erori grave in aceasta bografie.

   Elena Caragiu, nascuta Bichman dupa tatal sau Herman Bichman,partea mamei , a fost botezata crestina si ea nu este considerata evreica deoarece mama sa Elisa Ungureanu era crestina . Elena, care a fost numita dupa bunica sa din partea mamei , a fost botezata crestina; mai mult decat atat,Elena a urmat scoala primara la calugaritele catolice Santa Maria din Bucuresti str. Pitar Moshi, unde a fost botezata din nou catolica. Religia sa insa-- a fost si este-- ortodoxa crestina. 
    In exil, numele sau a fost Helene Cara(traducere abreviata Elena Caragiu).

Helene Cara a fost si este singura actrita romana primita in SAG, AEA, AFTRA etc. ca actrita "profesionista" de film, teatru si TV(vezi Helene Cara pe listele cu actori SAG AEA,AFTRA).Helene a jucat roluri principale "personaje cu accent strain" in urmatoarele filme si roluri TV: "Law & Order" Russian secretary, "Side Streets" Madame Petrescu, "Italian story" Rita Moreno's sister Isabela,etc. She was also producer and host of the TV Show "The Cymelia Show" airing on Ch.10 Manhattan Cable.Featuring interviews and travelogues the show aired episodes from Germany or France in the 1980's.

   Cu toate ca a fost solicitata pentru un lung turneu cu show-ul sau despre emigratie "B.B." Helene Cara a trebuit sa refuze. Alte oferte au fost deasemenea respinse datorita simptomelor unor suferinte psihice aparute brusc, dupa euforia primelor succese(crie de depresie, melancolie,etc.). Elena a fost diagnosticata cu PSD ( Post Syndrom Disorder).Traumele cutremurului si a pierderii lui Toma Caragiu au lasat urme adanci. Diagnosticul a fost pus de cunoscutul doctor Zaharia Lupovici MD din Manhattan, NYC.
    Elena s-a retras din show business la sfatul medicilor si impreuna cu sotul sau John Chester au cumparat o casa pe malulu unui lac la o ora de New York, cautand liniste si vindecare.Casuta din Bethel/ Woodstock le-a oferit zece ani de pace. Tatal sau venit din Romania, a locuit si el cu ei pana a murit de inima in 1995.Casa devenise prea mare, intretinerea celor 5 acri si a piscinei devenisera grele ,Compania unde lucrase John s-a mutat in Oklahoma. Toate aceste schimbari i-a facut pe Helene si pe John sa se mute intr-un loc mai mic si mai usor de intretinut.Au vandut casa si au plecat la o ora distanta in Pennsylvania, unde au deschis impreuna o agentie imobliara. Datorita acestei perioade de mare succes vanzarile caselor de weekend/ vacanta, businessul s-a extins cu cateva noi locatii, iar Elena Caragiu , broker for 2000 Homes Realty Inc. a primit Medalia de Aur Ronald Regan pentru cea mai buna "Business Woman of the Year"( 2004).Vezi website archives for 2000 Homes Realty Inc. Investitiile in cele trei office buildings cumparate de companie erau de peste un milion de dolari. caderea brusca a marketului a facut imposibila lichidarea acestor investitii iar recuperarea a fost dureroasa.Elena si sotul ei au plecatspre Sud, au incercat Florida pentru 2 ani, dar cand a cazut marketul si la Miami, au parasit Florida, cu o clima insuportabila si o circulatie chiar mai congestionata decat la New York.In continua sa incercare de a-si folosi multitudinea de talente , Elena s-a retras intr-un oras universitar cu o clima ideala pentru sanatatea sa. In 2010 s-a inscris pentru programul de Masterat in Business iar in 2012 a avut diploma MBA "Magna cum laude"  MABC, Specialty Entrepreneurship.In 2013 a primit o bursa pentru a continua doctoratul in Business: DBA Specialty Entrepreneurship. In prezent Helene Cara Chester lucreaza zi si noapte la teza sa :" Be Global or Die: What are the effects of Globalization on Entrepreneurial Enterprisesin the 21st century?" Peste un an si jumatate va prezenta aceasta dizertatie (vezi Jones International University, Helene Cara Chester DBA). Pasiunea pentru a ajuta noua generatie de entrepreneuri se va materializa probabil curand, prin oportunitatea oferita deja, de a colabora la o catedra de Entrepreneurship a unei universitati din zona Charlotte NC. Elena/ Helene este un exemplu de optimism, supravietuire, dinamism, energie si talente multiple.

Va rog sa corectati calomnia ca Elena ar fi lucrat la Primaria din New York (se poate controla ca nu a lucrat acolo niciodata) sau ca ar fi fost data afara pentruca a luat mita. Nu este adevarat si se poate confirma cu o simpla verificare a acestei calomnii.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 71.68.90.90 (discuție • contribuții).